Днес направихме работна среща, за да дискутираме политики и за

...
Днес направихме работна среща, за да дискутираме политики и за
Коментари Харесай

Сабрутев за правителство с ГЕРБ: С тях сме диаметрално различни, но обсъждаме политики

Днес направихме работна среща, с цел да дискутираме политики и с цел да търсим поддръжка за своите 16 политики. Ще търсим поддръжка от всяка една партия, тъй че да осъществим обещанията, които дадохме на нашите гласоподаватели. Това са нашите краткосрочни и средносрочни цели - ограничения за повишение на приходите, енергийни обезщетения, битка с корупцията.

Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната “ Венко Сабрутев в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Днес видяхме, че имаме сходни политики, само че дяволът е в детайлите. И двете партии споделиха, че би трябвало да има бюджет. От „ Продължаваме промяната “ желаеме служебното държавно управление да внесе действителен бюджет в Народното събрание. Те споделиха не. Но видяхме, че Бойко Борисов сподели, че ще поддържа напъните на „ Продължаваме промяната “ служебният кабинет да внесе действителен бюджет. Това, което търсим е да осигурим непоклатимост посредством осъществяване на съответни политики. Искаме да потърсим измежду всички партии поддръжка, тъй като приходите би трябвало да порастват, би трябвало да има отплата за бизнеса. Всичко това би трябвало да се случи, означи Сабрутев.

Депутатът бе безапелационен, че „ Продължаваме промяната няма да ръководи с ГЕРБ.

Ние сме диаметрално разнообразни партии. Няма да влезем в коалиция с партията синоним на корупция. Ще седнем да приказваме за политики. Каква е опцията на страната да вдигне минималната работна заплата, пенсиите. Днес показахме презентации по какъв начин макрорамката показана в бюджета е тотално сбъркана. Тези дефицити от 15 милиарда лева въобще не съществуват. Има единодушие в партията за това, че не би трябвало да има държавно управление с ГЕРБ, сподели още Сабрутев.

Той разяснява и импортираният от „ Продължаваме промяната “ законопроект за горивата.

По време на предизборната акция чувахме обещания, че още денят след изборите цените ще паднат с 1 лева Търпеливо изчакахме като съпротива, само че нищо. ГЕРБ нямат импортиран законопроект. Ние предложихме решение за справяне с цените на горивата. Заложихме четири съществени стъпки – да се създаде механизъм за следене на горивата в България. Второ – рафинерията, която преработва съветски недопечен нефт да го прави през българско сдружение. Искаме големите облаги да влязат в България. Всички свръхпечалби, които генерират рафинериите и отиват в Швейцария, да останат в България, добави още Сабрутев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР