Днес над страната ще има променлива облачност, но ще остане

...
Днес над страната ще има променлива облачност, но ще остане
Коментари Харесай

Прекрасна есенна неделя

Днес над страната ще има променлива облачност, само че ще остане съвсем без превалявания, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще продължи да духа слаб и сдържан, тук-там северно от планините краткотрайно мощен южен вятър.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за четири области в страната - това са: София-град, София-област, Враца и Монтана. В тези области е в действие предизвестие за мощен вятър с пориви до 20-24 м/ сек.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи съвсем без смяна.

След обяд южният вятър ще отслабне, а в Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да прониква по-хладен въздух. Ще се задържи топло с минимални температури сред 12° и 17°, тук-там в Северна България до 20°, оптималните - най-вече сред 26° и 31°. В София минимална температура - към 15°, оптималната 27°.

По Черноморието преди обяд ще има забележителна облачност, която ще намалее след обяд до най-вече слънчево време. Ще продължи да духа слаб и сдържан южен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде с променлива облачност. Ще е съвсем без превалявания. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 20°, на 2000 метра - към 13°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР