Днес над по-голямата част от страната ще е облачно. В

...
Днес над по-голямата част от страната ще е облачно. В
Коментари Харесай

Предимно облачно, на много места снегът ще продължава да вали

Днес над по-голямата част от страната ще е облачно. В планинските региони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета снеговалежите ще продължат, а около Дунав и в източните региони преваляванията ще са от дъжд. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

И през днешния ден за огромна част от страната е разгласен жълт код за рисково време. За областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив предизвестието е за мощен вятър. За Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Силистра и Разград има предизвестие и за значителни превалявания от сняг и дъжд. 

Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане доста по-ниско от междинното за месеца.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа мощен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 4 градуса, на 2000 метра - към минус 8.

Над Черноморието ще е облачно и дъжд овно. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 6-8. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР