Днес на пресконференция на БСП - Кюстендил, народният представител Валери

...
Днес на пресконференция на БСП - Кюстендил, народният представител Валери
Коментари Харесай

От БСП посочиха защо се е стигнало до убийството в Кюстендил, предложиха решения

Днес на конференция на Българска социалистическа партия - Кюстендил, националният представител Валери Жаблянов, общинският ръководител Росен Раденков и общинските съветници от партията, изрекоха своите съболезнования към фамилията на починалия в всеобщия побой, в неделя заран.
Освен съболезнованията си, от партията изрекоха и загрижеността си по отношение на положението на закоността в града, като означиха, че сходни произшествия носят един “незаслужено неприятен имидж “ на града.
“ За нас неприлагането на закона и неефективността на правосъдната система са една от главните аргументи, освен за този случай, а и за поредност сходни произшествия, в които вземат участие престъпно проявени лица, неведнъж и в роднински връзки, които имат краен рецидивистки темперамент.
Мисля, че този случай е тъкмо подобен или най-малко въз основата на изнесената до в този момент информация за участниците. Всички са наясно, че става дума за проведено побоище с присъединяване на престъпно проявени лица - неведнъж проявени престъпно, които се усещат над закона, които с държанието си на публични места, всяват боязън в жителита на града.
Искаме да изразим нашето мнение, че Българска социалистическа партия като политическа мощ, нашата група общински съветници ще поддържа всички дейности на правоохранителните и правоприлагащите институции, с цел да изкоренят, не просто да решат този случай, а да изкоренят аргументите в Кюстендил, които водят до подобен вид произшествия.
Тази фамилия, посредством нейните членове работи като проведена незаконна група и всички в Кюстендил са осведомени с поредност от престъпни прояви, за които явно не са нито осъдени, нито се работи задоволително превантивно в тази посока.
Искам да ви осведомявам, че обсъдихме създалата се конюнктура, с нашата група общински съветници и ще създадем съответни оферти към общенската администрация и към кмета на община Кюстендил. Като ще подкрепим администрацията за бързи и ефикасни дейности по възтановяването на закоността в ромската махала и по възтановяването на закона. “ - изясни националният представител Валери Жаблянов

От Българска социалистическа партия приканиха жителите на общината и младежите да запазят успокоение и да не се нагнетява в допълнение напрежение, а с напъните на цялата общност да се възвърне законовия ред на територията на общината.

“Кюстендил не е неповторим случай и в Пловдив, и в Сливен, и други градове има обособени елементи, които се развиват по лични закони. Трябва да се наложи закона на цялата територия на града.

Имам един зов към жителите на град Кюстендил - Нека това гражданско общество, което в този момент се е събудило и стачкува, да бъде по-активно от самото начало, не жителите да се събират единствено при тежки и тъжни събития, а просто да постановяваме един напън върху общинската, върху държавната администрация ежеседмично, с цел да ги накараме да работят по-добре” - заключи Жаблянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР