Днес на ПГ на ЕНП заявих, че подкрепата ми за

...
Днес на ПГ на ЕНП заявих, че подкрепата ми за
Коментари Харесай

Радан Кънев: Еврокомисията ще си трае за беззаконието у нас, за да изберем Урсула фон дер Лайен

Днес на ПГ на ЕНП заявих, че поддръжката ми за кандидатурата на Урсула фон дер Лайен никога не е безусловна и не се подразбира. Оставям настрани обстоятелството, че мнозина, които не се изрекоха, ме поздравиха след това, тъй като " мнозина мислят като теб, само че си мълчат ". Свикнал съм на този вид " поддръжка ", заяви през днешния ден евродепутатът от ЕНП/ДСБ Радан Кънев.

Проблемът е, че госпожа Фон дер Лайен е извънредно внимателна в уговорките си за налагане на върховенството на правото и общо европейско правораздаване. По всичко проличава, че цената на поддръжката за нея е била намаляване на политиката към страните с процедура по член 7 (Полша и Унгария) и тези с мониторинг (България и Румъния). И по-лошо - ЕНП предлага в Комисията по цивилен права и правораздаване двама зам. ръководители от ръководещите партии в Унгария и България. Това е явен знак, че в тази комисия няма да се търси автентичен напън за промени, а ще е поредна реплика на угриженост, разяснява Кънев.

Нека сме наясно - и процедурата по член 7 от Договора за Европейски Съюз, и Механизмът за съдействие и инспекция (CVM) са принадлежности за отбрана на жителите на страни, чиито държавни управления нарушават съществени демократични правила и не подсигуряват заслужено правораздаване. Компромис с държавните управления е компромис против правата и интереса на жителите. Това е компромис, който нямам нито желание, нито мандат от гласоподавателите си да поддържа, съобщи още евродепутатът от ЕНП/ДСБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР