Днес на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна

...
Днес на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна
Коментари Харесай

Август започва с дъждове и гръмотевични бури

Днес на доста места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. В северозападните и планинските региони ще са интензивни и обилни по количество. Ще има условия за градушки. В югоизточните региони ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 28° и 33°, в София - към 28°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Боряна Маркова в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.
В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на обособени места ще са интензивни и обилни по количество. Ще духа до сдържан най-вече източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра – към 16°.
По Черноморието преди обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали и прегърми. След обяд облачността ще е намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР