Днес на импровизирано гости ни е изпълнителният директор на Българския

...
Днес на импровизирано гости ни е изпълнителният директор на Българския
Коментари Харесай

Любомир Петров: Равносметката досега и бъдещето пред Българския Спортен Тотализатор

Днес на неподготвено посетители ни е изпълнителният шеф на Българския Спортен Тотализатор Любомир Петров, с който ще си поговорим за първите 8 месеца от неговото ръководство, както и каква е неговата визия за бъдещето на лотарийните игри в България.

- Здравейте господин Петров, напълно скоро отпразнувахте 8 месеца на кормилото на единствения лотариен оператор в България сега – БСТ. Каква е вашата равносметка за миналия интервал?

- От деня, в които встъпих в служба като изпълнителен шеф на Българския Спортен Тотализатор на 11 март 2020 година, започнах да осъществявам визията си за позитивна смяна на усещането на облика на БСТ от всички българи и най-много от младежите. В тази задача с цялостни сили ми оказва помощ екипът от потвърдени специалисти.

Използвам случая, с цел да благодаря особено на всички сътрудници за ентусиазма и професионализма, с които посрещат работния развой. През миналите 8 месеца се трудихме неуморно, разширявахме активността си и всички към мен сполучливо потвърдиха качествата си на чудесни експерти и специалисти.

Към днешна дата последователно разширяваме екипа на БСТ, с цел да посрещнем с лекост всички работни задания и провокации.



- Какво успяхте да реализирате от управническата си стратегия в тези първи месеци?

- Много съм щастлив, че имаме все по-силно и запаметяващо се наличие в медиите, което не остава неусетно от обществото в България. Благодарене на нашия екип към този момент имаме съответстваща визия за 21 век и предлагаме атрактивни рекламни клипове и послания за всяка наша игра.

Успяхме съществено да подобрим уеб страницата на Българския Спортен Тотализатор, като в новия лендинг портал, намиращ се на адрес https://action.toto.bg , публикуваме забавна и настояща информация за нашите артикули.

Също по този начин съществено разширихме дистрибуционната ни мрежа с голям брой нови обекти, като множеството от тях са на атрактивни местоположения, което оказва помощ на хората да имат елементарен достъп до нашите игри.

Вече имаме отлични партньорски връзки с една от най-големите български търговски вериги и направихме няколко запаметяващи се събития на тяхна територия, с присъединяване на нашия водещ и любим на публиката – Део. Наистина се опитваме да сме покрай нашите другари и консуматори.


Игрите ни могат да бъдат открити също по този начин в цялата страна в клоновете на Български Пощи, както и в обектите на Центъра за градска подвижност в София, тъй че всеки да може да играе, до момента в който изпраща писмо на обичан човек или си купува билет за превоз.



- Всички знаем за и играем в обичаните игри с топки, само че разкажете малко повече за посоката, която поемате, както и какво е бъдещето пред игрите на БСТ?

- На първо място мисля, че е редно да разсеем зловредните клюки, че всичко е „ подредено “ и в действителност никой не печели от нашите игри. За информация на читателите, в България има 112 тото милионера, които са уредили живота си в позитивна посока благодарение на сериозните облаги, които са спечелили и са им били изплатени от БСТ.

Дори и сега джакпотът в най атрактивната и обичана игра на българите „ Тото 2 – 6 от 49 “ гони невероятната сума от 6 милиона лв.! И с цел да приключим с отрицателните мнения ви давам малко извънредна информация от кухнята на тотото – съгласно статистиката ни във всеки тираж раздаваме над 40000 облаги, било те парични или предметни!

Ако сте нетърпеливи, обичате да рискувате и желаете да разберете дали печелите на мига, тогава за вас са нашите моментни игри с талони. Точно тази елементарност и лекост карат доста хора да ги избират. Важно е да споменем, че Българския Спортен Тотализатор първи вкарва моментните игри с талони в страната през към този момент далечната 1992 година, а все още имаме цели 37 типа! Тази есен на пазара имаме нови два талона: „ Тайното имане “ и „ Моят благополучен ден – Бинго “.

В празничния интервал най-атрактивни оферти са „ Зимна Приказка “ и „ Баница с Късмети “. Всеки, който закупи от тях, може да завоюва над 12 милиона лв. от сумите, скрити под полетата за изтриване на атрактивните картончета.

За тези, които не станат милионери е задоволително да записват кода на талона на специфичния уебсайт https://lottery.toto.bg, където ги чакат специфични награди, като да вземем за пример ваучери за спортни артикули или за незабравима отмора с обичаните хора. Тегленията на тези награди се организират всяка неделя.

Също по този начин продължаваме да развиваме и програмата за преданост – „ ТОТО КЛУБ “. Тя е основана в символ на признателност към нашите другари, като дава късмет на всеки, който има такава карта да грабне спомагателни
бонус облаги без спомагателен залог.

Всеки месец имаме специфична тематична акция, в която участниците събират точки и в края на интервала теглим печелившите номера на карти. По принцип те са изцяло безвъзмездни и могат да се издадат във всеки тото пункт. Тъй като сме съвременна и цифрова компания, за онлайн потребителите картите са виртуални.

В момента тече акцията „ Празнични фантазии “ за лоялните ни клиенти, която ще продължи до 27.12.2020 и всеки от тях ще има опция да завоюва една от 12-те специфични награди от 1200 лв., които ще бъдат раздадени в празничната новогодишна нощ.

Вече загатнах, че погледът ни е насочен в цифровото бъдеще, по тази причина екипът на БСТ работи старателно върху създаването и внедряването на новаторски онлайн услуги и мобилни приложения, като в центъра на нашата платформа ще бъде особено онлайн
казино.

Разбира се, в тази активност се съобразяваме със Закона за публични поръчки и Закона за
хазарта. Първата крачка към новия небосвод към този момент е направена и към този момент излъчваме директно тегленията на облагите всеки четвъртък и неделя от 18:45 и в обществените мрежи – YouTube и Фейсбук.

В момента отчитаме, че това се приема задушевно от хората и генерира все по-голям потребителски интерес към нашите игри.

Искрено се надявам да затвърдим нашия облик като иноватор, който непрестанно дава нови услуги и игри на потребителите, като в същото време продължаваме да подкрепяме интензивно българския спорт и просвета. Затова скоро ще представим новата си, съвременна визия, с която от ден на ден ще се стремим да оказваме помощ на хората да сбъдват фантазиите си.

- Чухме любопитен слух, че в България има опция да навлезе и Евроджакпот
лотарията. Има ли нещо правилно в него?
- Точно по този начин, информацията ви е вярна. През тази година декларирахме сериозния интерес да се включим в елитния клуб на страните, в които се организира
лотарията Евроджакпот. С наслада ви оповестявам, че БСТ дава отговор на всички критерии и условия и от пролетта ще се причисли към елитното европейско семейство.

Това ще разреши на нашите клиенти да се борят за невероятната и мечтана облага от 90 милиона евро, която може да се завоюва единствено против скромния
залог от 4 лв.!

- Разкажете ни малко повече за забавните събития, които бяха проведени от тотализатора в този интервал?
- Щастлив съм, че моят управнически интервал стартира с доста церемониален миг – отбелязването на 63-тата годишнина на Българския Спортен Тотализатор през месец май. Специално за събитието на 12 май създадохме страховит клип, озаглавен „ Заедно за българския спорт “, тъй като това е задачата на тотализатора – да поддържа и развива българския спорт и просвета.

Само в последните 2 години сме отделили над 100 милиона лв. от постъпленията за поощряване на физическата интензивност и за финансиране на спортните федерации в България. Само през първите три месеца на 2020 сме заделили за спорта над 20 милиона лв..

Важно е да уточним, че към този момент 62 години главната задача на СПОРТ ТОТО е да подкрепя подготовката на спортистите, треньорите, както обслужването, реконструкцията и построяването на спортни бази и уреди.

С тази поддръжка мисля, че сме неизменима част от родните достижения на спортните конгреси от всевъзможен мащаб – от мечтаната Олимпиада до републиканските шампионати, като по този метод български спортисти популяризират България по света.

Вече загатнах, че се стремим да променим нашия имидж в позитивна посока, за това за първи път това лято Българския Спортен Тотализатор провежда състезание по плажен футбол, носещо името “Burgas Summer Toto Cup”.

В продължение на два дни гладните за титли футболисти спореха за купата на спонтанния мини терен в централния плаж „ Бургас “. Разбира се, входът за аудитория беше безвъзмезден, а специфични посетители и участници в събитието бяха две футболни митове от близкото минало – паметните Златко Янков и Радостин Кишишев.

Освен това продължаваме да подкрепяме интензивно и по-нишови спортове, като да вземем за пример Cross-Fit феста, провел се в София със сериозен зрителски интерес, както и купата на град Варна по кану.

И не на последно място по значение – партнирахме си с първенеца на България по баскетбол – Балкан, като по време на квалификациите за Шампионската лига по баскетбол, неповторимо за родината събитие, провело се за пръв път в Ботевград, един от жителите завоюва чисто нов автомобил.

Тук би трябвало да уточним, че БСТ подкрепя освен спорта, само че и културата в България. Този факт може би не е толкоз прочут на необятната аудитория, по тази причина от скоро работим съществено в посоката да срещнем хората с нашите старания за подкрепяне на изкуството и културата.

Затова подадохме ръка на уредниците на фестивала „ Sofia Summer Fest”, като в продължение на месец и половина интензивно участвахме в събитията там. С ръка на сърцето мога да заявя, че беше едно незабравимо прекарване и ние планираме да го превърнем в самобитна традиция.

Както към този момент споделих в отговора на предходния въпрос – опитваме се да сме оптимално съвременни и атрактивни. Дори сме се насочили и към електронните спортове, към които са вперили поглед освен представителите на най-младата публика, само че и хора на друга възраст, тъй като към този момент над 3 милиарда души в международен мащаб играят на игри.

Няколко дни преди коледните празници планираме да проведем пилотна е-спорт конкуренция, като в нея ще вземат участие известни български спортисти.

- Искрено благодарим за забавните и цялостни с информация отговори. Какво ще пожелаете на участниците в игрите на БСТ за новата 2021?
- За голямо мое страдание 2020 беше предизвикателна и ненапълно притеснителна за всички нас, основно поради непредвидения мащаб на пандемията. Искрено поисквам новата година да ни донесе повече успокоение, триумфи и благополучие.

А на всички, които не престават да ни поддържат и да имат вяра в нас – през 2021 бъдете здрави, не спирайте да мечтаете и да ни помагате в бъдещите инициативи. Защото посредством и дружно с Вас, Българският Спортен Тотализатор е в поддръжката на българския спорт, просвета и обучение!



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР