Днес на автопазара има много разновидности на моторни масла и

...
Днес на автопазара има много разновидности на моторни масла и
Коментари Харесай

Какво означават символите на бутилките с моторно масло

Днес на автопазара има доста разновидности на моторни масла и всяко от тях се отбелязва с избрани знаци, по които се разграничават и употребяват според от типа и характерностите на мотора.

Нека забележим какво е предназначението на моторното масло и неговите знаци, обособените категории и спомагателните обозначения.

Да си напомним, каква е функционалността на моторното масло

Всички знаем, че без значение дали става дума за дизелови или бензинови мотори, те са построени въз основата на комплицирани механизми, които са формирани от голям брой преносими обособени елементи.

Ако те работят “на сухо”, преди всичко ще се развива доста висока температура и механизма ще блокира от термичното уголемение на метала. На второ, детайлите бързо ще се износват и няма да действат вярно.

И към този момент се нуждаем от моторното масло. То обезпечава верния старт на работния механизъм, без значение от цената на околната температура. Да обезпечава отбрана на триещите се елементи, да ги охлажда и понижава степента им на изхабяване.

От друга страна, смазочната течност дава отговор и за промиването и отстраняването на образувалия се нагар и стружки, които се улавят от масления филтър. Отделните типове обаче се отбелязват и с избрани знаци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР