Днес, на 18 май в Пловдив пристига и единствената в

...
Днес, на 18 май в Пловдив пристига и единствената в
Коментари Харесай

Пловдивчани ще разберат вкуса на Тайната вечеря днес

Днес, на 18 май в Пловдив идва и единствената в България и на Балканите вокална групировка „ Дулсе канто “ („ Сладка ария “) на известната Лика Ешкенази, която ще извърши обичайни еврейски песни. Почитателите на съветската просвета ще чуят баритона Дмитрий Бистрий. В неделя италианската общественост ще покаже комедийната „ Жените в Народното събрание “ на Аристофан.

Най-вкусните деликатеси на 12 етнически общности ще опитат пловдивчани и през днешния ден по време на обичайния панаир „ Етно кухня на колела “, който продължава до 19 май.

Първата вечер на панаира се организира под мотото „ Заедно на трапезата “, ще вземат участие представители на турската, съветската, еврейската, арменската, италианската, френската общественост, както и татари, каракачани, чехи и словаци.

Посетителите пробваха каракачанска баница с щир, арменска фамилна баница с кайма, татарски беляши, известните чешки меденки „ перник “ по рецепта от 15. век и доста други специалитети, сред които и френското национално ядене парт фламбе, както и популярната италианска закуска оливе асколане.

Днес любопитните ще схванат какъв е усетът на десерта от Tайната вечеря, за какво древногръцка комедия отпреди 2300 години е към момента настояща и какви са тайните на основния готвач на съветския дипломат. По време на панаира дегустациите ще бъдат съпроводени с етно музика, танци, спектакъл и опера. На Джумаята представители на 3 религии от 12 общности ще излязат с общо обръщение за спокойно общуване, взаимно почитание и приемливост.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР