Днес маркетинг мениджърът на Burnit Sun System Йонко Атанасов връчи

...
Днес маркетинг мениджърът на Burnit Sun System Йонко Атанасов връчи
Коментари Харесай

Барчовски: Мечтата ми е догодина отново да бъдем Отбор на месец февруари

Днес маркетинг мениджърът на Burnit Sun System Йонко Атанасов връчи особено направения моден плакет на старши треньора на националния тим по баскетбол мъже Росен Барчовски, на изпълнителния шеф на федерацията Филип Виденов и на крилото Георги Боянов, съобщи кореспондент на БГНЕС.


След успеха на „ трикольорите “ в евроквалификацииите против международния първенец Германия националите завоюваха 17 от общо 26 гласа на спортните редакции в анкетата на Пресклуб България за Отбор на февруари. На второ място с 9 гласа е националният ни тим по повдигане на тежести, който стана европейски първенец в отборното класиране на шампионата в София. В постоянното месечно допитване, което датира от 1999 година, през днешния ден националите по баскетбол за седми път подвигнаха наградата за Отбор на месеца. През 2021 г и 2022 година, отново през февруари, представителният отбор на България по баскетбол също бе измежду най-хубавите – за класиране за Европейското състезание и за успеха над Чехия.

„ Мечтите ми са отново да сме тим на февруари следващата година и да повторим триумфа на щангистите. Третата е да сме здрави “, показа старши треньорът Росен Барчовски. Следващата година през февруари завършват евроквалификациите.

„ Дано втората фантазия се сбъдне “, пожела на националите Филип Виденов. Той не се съмнява в триумфа, в случай че тимът играе по метода, по който го направи против Германия.

За Георги Боянов домакинският триумф против международния първенец Германия е мощен тласък за бъдещи високи достижения. „ С това доказахме, че даже привидно невъзможните неща са вероятни! С този български дух! “, съобщи баскетболистът на ЦСКА и националния отбор Георги Боянов.


Барчовски даде оценка на младите в състава: има безапелационни, непрекъснати, има и такива, които не са толкоз непрекъснати. Селекционерът вижда израстване у някои свои ученици в националния тим.

Старши треньорът Барчовски и изпълнителният шеф на БФ Баскетбол Виденов акцентираха, че спортът не е задоволително във фокуса на вниманието на ръководещите. „ Няма облекчения за хората, които влагат в спорта. Не е задоволително да се върне в спорта част от парите, събрани от спомагателното облагане на бетинг фирмите. /б.а. както упорстват футболни мениджъри/. С бюджет от 150 млн. лева за целия български спорт няма по какъв начин да стане нещо “, добави Барчовски.

„ В Косово 30 на 100 от налог облага се връща в спорта. Трябват зали, школи, треньори, другояче отиваме към аматьорския спорт “, акцентира Виденов.

Барчовски подсети, че основна роля за триумфа против Германия е изиграла публиката, напълнила зала „ Арена Ботевград “. „ На стадион „ Юнак “ може да се направи зала с 5000 места! “, сподели националният селекционер по баскетбол. Той с болежка показа, че в това число през вчерашния ден, когато е слушал изявления за ръководството на страната, за спорта нищо не е било казано. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР