Днес максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера,

...
Днес максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера,
Коментари Харесай

След топлите дни, предстоят валежи и захлаждане от четвъртък

Днес оптималните температури ще бъдат по-ниски, спрямо през вчерашния ден, в множеството региони сред 24 и 29 градуса, в София - към 25 градуса. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, а на обособени места не е изключено и едва да превали. Вятърът ще бъде слаб, от северозапад, на морския бряг – от изток.

През нощта облачността на всички места ще намалее. Ще бъде и съвсем безшумно. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 10 и 15 градуса, по Черноморието – от 14 до 16 градуса, а оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 23 и 28 градуса, в София - към 24, на морския бряг - към 22 - 23 градуса.

Ще бъде слънчево, със слаб южен, по Черноморието югоизточен вятър. Вълнението на морето ще е едва, а температурата на морската вода е сред 17 и 21 градуса.

Чудесно време и в планините - ще бъде слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Температурите едва ще се покачат и оптималните по най-високите върхове ще бъдат от 7 до 10 градуса.

Въпреки слабото захлаждане на Балканите, температурите на полуострова ще останат най-високите в Европа. Ще бъде и слънчево, като се изключи крайните северозападни елементи, където ще има и валежи от дъжд.

С превалявания ще бъде на следващия ден и в доста региони от континента.

У нас, в сряда се чака още веднъж сдържан и мощен южен вятър и краткотрайно покачване на температурите. В края на деня ще има и региони със слаби валежи. На повече места ще вали в четвъртък, когато следва и захлаждане. През идващите дни ще има променлива облачност, с изолирани валежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР