Днес кораб за борба с нефтените разливи ще проведе обучение

...
Днес кораб за борба с нефтените разливи ще проведе обучение
Коментари Харесай

Как се борим с нефтените разливи?

Днес транспортен съд за битка с нефтените разливи ще организира образование във Варненския залив и всеки искащ ще може да го посети.

Представители на Главна дирекция " Аварийно-спасителна активност ", Дирекция " Морска администрация " -Варна, EMSA (Европейска организация за морска сигурност) ще вземат присъединяване в учението, оповестиха уредниците.

По време на тренировките ще се показва по какъв начин се прави изследване и последващото обозначаване на нефтени разливи. Ще се демонстрира оборудването за изследване, за битка с разливите, по какъв начин се случва приемане и предаване на данни от/на Морския спасително-координационен център.

Учението е в съдействие с EMSA и в него ще бъде задействана системата за сателитно наблюдаване за нефтени разливи - Clean Sea Net, също и европейската система за бедствия - CESIS (ERC).

Посетителите ще могат да прегледат кораба от 14:30 до 16:30, през днешния ден на Морска гара Варна.

Обучението е по план " EMSA Oil Spill Response Services " и цели да се сътвори мрежа от дежурни кораби за реагиране при нефтени разливи, чрез контракти с търговски оператори на плавателни съдове.

Наетите по плана кораби са профилирани за интервенции за битка с нефтените разливи и са в режим на непрекъсната подготвеност, като в това време правят общоприетата си комерсиална активност.

За момента, в цяла Европа, корабите за реагиране са 17.

В България е нает " Галакси Еко " за 2017-2021 година, който ще работи по Южно Черно море.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР