Днес Конго обяви край на епидемията от ебола, втората най-смъртоносна

...
Днес Конго обяви край на епидемията от ебола, втората най-смъртоносна
Коментари Харесай

След две години борба: Една от най-засегнатите страни от еболата обяви край на епидемията

Днес Конго разгласи завършек на епидемията от ебола, втората най-смъртоносна болест в историята. За по-малко от две години 2 280 души са починали от ебола в Източно Конго. Страната се сблъска с огромни здравни провокации, в това число най-голямата зараза от морбили в света, възходящата опасност от ковид и новата зараза от ебола в северната част на страната.

Световната здравна организация планираше да разгласи завършек на епидемията от ебола в Източно Конго през април, само че три дни преди предстоящата декларация се появиха три нови огнища на инфекцията. Поради това оповестяването на края на епидемията се случи след 42 дни.

Избухването, което стартира през август 2018 година, беше невиждано предизвикателство за Световната здравна организация, конгоанското Министерство на здравеопазването и интернационалните филантропични групи, защото беше първото огнище на ебола в зоната на спорове.

Наличието на въоръжени групи представляваше подобен риск, че имунизациите можеха да се правят единствено от дребни екипи, идващи с хеликоптер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР