Днес комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи

...
Днес комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи
Коментари Харесай

Комисарят по въпросите на разширяването Оливер Вархеи пристига в България

Днес комисарят по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархеи ще бъде на посещаване в България за присъединяване във форума „ Европейски Съюз среща Балканите “.

Конференцията ще събере в София водачи от Европейски Съюз, министри на външните работи, политици, представители на неправителствения бранш и младежи, с цел да обсъдят идващите стъпки за усилване на районното съдействие, интеграцията на района и разширението на Европейски Съюз.

Организатори на събитието са Европейският демократичен конгрес, партия АЛДЕ и Атлантическият клуб в България.

Форумът ще бъде открит от водача на европейските либерали Илхан Кючюк, доктор Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България и Алва Фин, изпълнителен шеф на Европейския демократичен конгрес.

За трета поредна година " EU MEETS THE BALKANS " служи като съществена платформа за разговор сред Европейския съюз и Балканите и дава обещание да насърчи по-задълбоченото съдействие и да ускори икономическия напредък в района.

" Имаме удоволствието да бъдем домакини и на третото издание на форума и да продължим напъните си за подсилване на връзките сред Европейски Съюз и Балканите. " EU MEETS THE BALKANS " е платформа за логичен разговор и съставлява неповторима опция за потребление на груповия капацитет на Съюза и района на Балканите, за поощряване на устойчивостта и приобщаващия напредък. “, разяснява Илхан Кючюк.

Изказването на комисар Вархеи по време на форума ще се излъчва онлайн от 10:00 часа по сателитната телевизия EbS+.

В програмата на комисар Вархеи в София е планувана и среща с президента Румен Радев, както и двустранни срещи с участници във форума./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР