ВАШИНГТОН (АП) — Конгресът отдаде една от най-големите си последни

...
ВАШИНГТОН (АП) — Конгресът отдаде една от най-големите си последни
Коментари Харесай

Конгресът почита починалия герой от Корейската война с церемония за лежане в чест

ВАШИНГТОН (АП) — Конгресът отдаде една от най-големите си последни респект в понеделник — гала за лежане в чест в Капитолия — на Ралф Пъкет младши, който управлява числено превъзхождаща рота в борба по време на Корейската война и беше последният оживял деец от тази война, получил Медала на достойнството.

Пукет, който се пенсионира като полковник от армията, умря по-рано този месец на 97-годишна възраст в дома си в Кълъмбъс, Джорджия. Той беше награден с Медал на достойнството през 2021 година, най-високото военно отличие на нацията, седем десетилетия след дейностите му по време на войната.

Церемонията за полагане на чест в Капитолия е непокътната за най-изтъкнатите жители на нацията. Само седем други са получили тази чест, а последният, през 2022 година, беше Хершел У. „ Уди “ Уилямс, който беше последният оживял притежател на Медал на достойнството от Втората международна война. Церемонията както за Уилямс, по този начин и за Пъкет имаше за цел също по този начин да отдаде респект на по-широките генерации ветерани, които...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР