Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни

...
Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: В днешния разкъсван от борби свят имаме една единствена надежда

Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни битки и несъгласия, когато благоволението сред хората от ден на ден отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните спорове като средство за разрешаване на разногласията ни освен не понижават, само че възприемат все по-застрашителни размери и унищожават милиони човешки ориси, ние още веднъж имаме една единствена същинска вяра и тя е нашата религия и упованието ни в Божията доброта и Божията всеопрощаваща обич.

Това се споделя в към Възлюбените в Господа рожби на светата ни Църква, подписано от патриарх Неофит, ръководител на Светия синод. 

Тази обич, която накара Самия Бог да схване човешката природа, да влезе в нашия свят и да живее измежду нас като човек; която Го докара до Кръста и разпятието, страданията и гибелта, и даже до бездната на пъкъла, с цел да извърши по този начин нашето възмездие и избавление, се споделя още в посланието.

Посланието съвеветва " да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към различен - даже и към враговете си ".

" Да не разрешаваме на пристрастеностите и гнева да владеят над нас, само че да ценим и почитаме всеки човешки живот. Във всекиго да търсим и да откриваме не собствен зложелател и съперник, а наш близък - също като всички останали сътворен по Божи облик и сходство и извикан от нашия Небесен Отец за богоуподобяване и безконечен живот. "

В умозаключение на посланието се споделя: " Всесърдечно поздравяваме с празника на Христовото Рождество всички правилни рожби на светата ни Църква - в рамките на Родината и надалеч от нея, с благопожелания за мир и наслада в Господа! "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР