Днес изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на

...
Днес изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на декларацията за облагане на доходите на физическите лица

Днес изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на приходите на физическите лица, получавали приходи отвън тези по трудов контракт. До през днешния ден би трябвало да се преведе и заявеният налог за довнасяне, припомнят още от Национална агенция за приходите.

Най-лесният и бърз метод за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи гратис от всеки офис на Национална агенция за приходите. Декларациите могат да се изпратят още посредством интернет, подписани с електронен автограф, както и да се подадат по пощата, с противоположна квитанция, на място в някои пощенски станции, както и в офисите за обслужване на клиенти на Агенцията. До момента в цялата страна са признати 435 000 заявления, като съвсем половината от тях са изпратени в Национална агенция за приходите по електронен път – с ПИК или електронен автограф.

От Национална агенция за приходите припомнят също, че от тази година дължимите налози и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два метода - посредством е-услуга, налична посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, както и посредством конфигурираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна записка за заплащане към бюджета.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР