Днес изтече срокът за регистрация на партийните листи за предстоящите

...
Днес изтече срокът за регистрация на партийните листи за предстоящите
Коментари Харесай

Изтече срокът за регистрация на партийните листи за изборите - вижте кои са водачите

Днес изтече срокът за регистрация на партийните листи за идните предварителни парламентарни избори на втори октомври. Почти без изненади - по този начин наподобяват описите.
София-град
Най-интересната борба е обичайно в столичния 25 МИР. Там още веднъж Христо Петров , по-известен като Ицо Хазарта от " Продължаваме промяната " ще се бори за утвърждение против водачите на ГЕРБ - Бойко Борисов , на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова и на " Възраждане " - Костадин Костадинов .

В 24 МИР някогашният министър председател Кирил Петков се изправя против един от най-активните депутати от ГЕРБ - Тома Биков , досегашния ръководител на групата на социалистите в Народното събрание Георги Свиленски , претендента за началник на Българска народна банка Любомир Каримански от " ИТН " както и съпредседателя на " Демократична България " - Христо Иванов . Другият съпредседател Атанас Атанасов води листата във Варна .

В 23 МИР съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев ще се изправи против водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов , Ива Митева от " ИТН " и някогашния правосъден министър от " Демократична България " Надежда Йорданова.


Пловдив-град
Никола Минчев е отпред на листата и в Пловдив-град. Там ще се сблъска с водача на ГЕРБ Бойко Борисов , Гроздан Караджов от " ИТН " и водачът на " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев.


Благоевград
Интересен конфликт се обрисува и в Благоевград. Там Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " се изправя против някогашния транспортен министър на ГЕРБ - Росен Желязков . Листата на левицата повежда Корнелия Нинова , а Делян Пеевски - тази на Движение за права и свободи .


Кърджали
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще се изправи против двама някогашни парламентарни шефове - Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от " Продължаваме промяната "



Отцепилите се от " ИТН " Иво Атанасов и някогашният състезателен министър Радостин Василев сменят тима и повеждат листите на " Продължаваме промяната " във Видин и Габрово . А един от знаковите министри на кабинета " Петков " - Бойко Рашков е отпред на листата на " Продължаваме промяната " в Перник .



Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР