Днес имах удоволствието да се срещна с ректора на Минно-геоложкия

...
Днес имах удоволствието да се срещна с ректора на Минно-геоложкия
Коментари Харесай

За съвместни дейности се договориха кметът на район „Възраждане“ и ректорът на МГУ

Днес имах удоволствието да се срещна с ректора на Минно-геоложкия университет (МГУ) „ Св. Иван Рилски “ проф. доктор Ивайло Копрев. По време на срещата обсъдихме опциите за партньорство сред регион „ Възраждане “ и МГУ, което ще обезпечи връзка сред образованието, стопанската система, бизнеса и институциите, включително и локалната власт, заяви кметът на регион „ Възраждане “ Савина Савова.
Проф. Копрев показал университета и опциите, които предлага на младежите за обучение, развиване и реализация.
Минно-геоложкият университет съществува независимо от 1953 година За тези  68 години той се е утвърдил като образователен и теоретичен център за подготовка на инженери по геоложки, минни и електромеханични специалности. Провеждат се фундаментални и приложни научни проучвания и се реализират всички форми за следдипломна подготовка. Доброто комбиниране на една обща инженерна подготовка,  за която се грижат 165 висококвалифицирани преподаватели, с по-тясно профилирани познания и умения, дават благоприятни условия за реализация на приключилите университета в страната и в чужбина.
" Статистиката демонстрира, че фрагментите на МГУ получават 100% реализация на пазара на труда, а стартовите заплати на младите експерти също са привлекателни – към 2000 лева в секторите: енергетика, минно-добивна индустрия, екология, геология, геодезия и други “, декларирал проф. Копрев.
 

 
 От своя страна Савова показала опциите на регион „ Възраждане “, в който се намират най-големите учебни заведения по брой възпитаници освен в столицата, само че и в България.
„ При нас са 91 НЕГ, 18 СУ, 32 СУИЧЕ, 30СУ, 134 СУ и техникуми, които са освен измежду най-многобройните, само че са и най-желаните измежду учениците и техните родителите, поради високото качество на образованието, актуалната материално-техническа база и несъмнено, поради професионализма на преподавателите и  управническите качества на техните шефове. За специалистите от МГУ регионът е забавен и с минералния извор „ Баталова воденица “, сочи кметът. 
Двамата с проф. Копрев разискали също провокациите във връзка със „ Зелената договорка “ и решенията, които оферират специалистите от МГУ за опазване на българската стопанска система.
„ Предложенията им са екологични, безвредни и потребни за всички.  По време на срещата договорихме първите взаимни действия, ориентирани към младежите в региона – учениците и техните родители “, добавя Савова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР