Днес и във вторник държавният ни глава ще ръководи българската

...
Днес и във вторник държавният ни глава ще ръководи българската
Коментари Харесай

Радев пристигна на конференцията за климата на ООН в Египет frognews.bg

Днес и във вторник държавният ни глава ще управлява българската делегация за присъединяване в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27). Президентът  взе участие в Срещата на върха на държавните и държавни ръководители по покана на египетския си сътрудник Абдел Фатах ас-Сиси.

 

Днес президентът Радев ще вземе присъединяване в церемонията по формалното разкриване на интернационалния конгрес на най-високо ниво. Повече от 100 водачи от целия свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел-Шейх.

 

Българският президент ще направи изявление пред държавните и държавни ръководители на 8 ноември.

 

В рамките на интернационалния конгрес се планува българският държавен глава да организира двустранни срещи и да взе участие в полемики на високо ниво. Сред членовете на ръководената от президента делегация са министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на енергетиката Росен Христов.

 

За присъединяване в конференцията на Организация на обединените нации в Египет са се записали повече от 45 000 представители на страните, които са страни по конвенцията, интернационалните и районни организации, на бизнеса, научната общественост, гражданското общество. Сред задачите на форума е да се разиска ускоряването на взаимното осъществяването на уговорките в региона на климата за намаляване на последствията от климатичните промени. Общо 198 страни са утвърдили Рамковата спогодба на Организация на обединените нации.

Държавният глава Румен Радев е придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР