Днес и утре в саудитския пристанищен град Джеда се събират

...
Днес и утре в саудитския пристанищен град Джеда се събират
Коментари Харесай

В Саудитска арабия се провежда среща за мир в Украйна

Днес и на следващия ден в саудитския пристанищен град Джеда се събират на среща представители на към 40 страни, заяви Нова тв. Целта на срещата е намиране на метод за прекъсване на войната на Русия в Украйна. Представители на страните ще бъдат политически съветници или съветници по национална сигурност и външната политика.

Представители на Русия няма да участват на срещата, тъй като страната не е поканена. Но от Руската Федерация оповестиха, че ще наблюдават диалозите. Около присъединяване на Китай имаше неопределеност дълго време, само че в Петък Пекин разгласи, че ще изпрати собствен почитан чиновник в Саудитска Арабия.

 

 Зеленски НАТО Снимка: БГНЕС/ЕРА

Володимир Зеленски изрази признателност за провеждането на диалози в Джеда, които съгласно него са са значима стъпка към възможна „ Световна среща на върха за мир “.

„ Благодарен съм на Саудитска Арабия за предоставената платформа за диалози. Наскоро в Копенхаген се организира среща в същия формат. Стъпка по стъпка се придвижваме към Световната среща на върха за мир. Много е значимо светът да разбере, че всички ще завоюват от справедливото и почтено преустановяване на съветската експанзия “, уточни Зеленски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР