Днес Google почита личността на руската оперна певица Галина Вишневская.

...
Днес Google почита личността на руската оперна певица Галина Вишневская.
Коментари Харесай

Google отбелязва с Doodle 95 години от рождението на Галина Вишневская

Днес Гугъл уважава личността на съветската оперна певица Галина Вишневская. Поводът е навършването на 95 година на тази надарена музикантка. Нейните родители се развеждат, до момента в който е била дребна и тя израства в фамилията на своята баба.

Именно тази жена е най-важният човек в живота на оперната певица, защото тя напълно се заема с нейното образование. Вишневская стартира да бележи достижения на 7 години и бива поощрявана от учителите си да не стопира да се развива.

Втората международна война остава отпечатък върху живота на оперната певица. Именно тогава тя губи своята баба и бива принудена да работи в противовъздушна защита.
 Гугъл отбелязва с Doodle 105 години от рождението на доктор Мария де лос Анхелес Алвариньо Гонсалес Гугъл отбелязва с Doodle 105 години от рождението на доктор Мария де лос Анхелес Алвариньо Гонсалес
Днешният Doodle празнува 105 години от рождението на един от най-прочутите професори и биолози, отдали живота си на науката. Д-р Мария де...

През 1943 година стартира нейната кариера. Именно тогава постъпва в музикално учебно заведение „ Римски - Корсаков ” и започва с проучването на вокално пеене. През 1947 година е част от Ленинградската филхармония.

Един от първите й забележителни триумфи е присъединяване й в състезанието на Болшой спектакъл. В него миг журито е било мощно впечатлено от гения й и тя се трансформира във водеща солистка на Болшой.

Галина Вишневская е измежду първите съветски певици, получили международно самопризнание. След 1947 година тя се мести да живее в Съединени американски щати, Франция и Англия. На 56 години се отхвърля от своята кариера. Това се случва с прощално зрелище на " Евгений Онегин " в парижката Гранд-Опера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР