Днес главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МРВ Ивайло

...
Днес главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МРВ Ивайло
Коментари Харесай

Главният прокурор посети село Галиче

Днес основният прокурор Иван Гешев, основният секретар на МРВ Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков посетиха село Галиче, където разговаряха с кмета Страхил Стоянов и локални поданици.

Точно преди една година Иван Гешев посети Галиче по отношение на грубо ликвидиране на 18-годишно момиче, осъществено в селото на 11.01.2020 година Тогава основният прокурор съобщи, че ще бъде направено всичко допустимо закононарушението да бъде разкрито и причинителят да бъде осъден. " Тук сме, с цел да покажем, че има страна и страната си прави работата ", сподели той.

По време на диалозите през днешния ден Иван Гешев уточни, че е реализирано допустимо най-тежкото по закон наказване за ликвидиране, осъществено от непълнолете н (за това закононарушение Наказателният кодекс планува 12 година затвор).

В началото на ноември 2020 година подсъдимият А.О. бе наказан на 18 години затвор с решение на Окръжен съд-Враца, което по-късно влезе в действие. Освен за убийството, А.О. бе приет за отговорен за навлизане в непознато жилище и обезчестяване.

Главният прокурор съобщи, че взаимните дейности на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на " битовата престъпност " дават резултати и изрази убеденост, че ще обезпечат повече успокоение на жителите на дребните обитаеми места.

Припомняме, че през януари предишното година 18-годишно във врачанското село Галиче. По-късно малолетен юноша беше арестуван за жестокото ликвидиране. Той направи. Убиецът даже е посочил ножа, с който е направил убийството. Впоследствие стана ясно, че той може да получи 12 години затвор, тъй като е малолетен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР