Днес ГЕРБ трябва да реши - ГЕРБ или Бойко Борисов,

...
Днес ГЕРБ трябва да реши - ГЕРБ или Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Доц. Валентин Вацев: Ние сме в навечерието на отнемане на свободата на словото

Днес ГЕРБ би трябвало да реши - ГЕРБ или Бойко Борисов, счита анализаторът

Интервю на Петър Волгин с доцент Валентин Вацев за предаването ``Политически НЕкоректно``

Ние сме в навечерието на лишаване на свободата на словото , съобщи пред БНР геополитическият анализатор доцент Валентин Вацев.

" Свобода на словото няма да има.  Нещата доста скоро ще дойдат на естественото си място, само че ще остане споменът за времето, когато българите са можели свободно да споделят това, което мислят. Това е може би единствената в действителност позитивна страна на 10 ноември. Във всички останали връзки това беше крах и съсипия. Ние бяхме свободни, казвайки какво мислим. Скоро няма да можем ", разяснява той.

В изискванията на разгръщаща се военна рецесия, която ще се задълбочава и развива, влиза в действие логиката на военновременната цензура , счита Вацев. Според него ние още усещаме началните придвижвания на тази цензура, само че тя скоро ще стане законът на българския политически живот:

" По време на война първата жертва е истината и опцията тя да се споделя.  Светът навлиза във война. В началото сме на интервал на военновременна цензура, която не си поплюва, не прости, не не помни и постоянно реализира своето.  Ние не сме разгласявали война и никой не ни е оповестил война, само че българският политически хайлайф е подготвен за война и е подготвен да разгласи война. Те нямат самообладание същинската война да стартира, с цел да покажат своята честност на новите господари.  Българският политически хайлайф не може да продължи повече, в случай че не разгласи война, съгласно мен, на Путин ". 

По думите му навлизаме в логиката на една международна война: " Живеем последните топли месеци на българското медийно циганско лято.  Скоро нашите диалози ще бъдат вероятни единствено в задния двор с озъртане към нас, да не ни чуе някой ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " доцент Валентин Вацев разяснява и  миналите локални избори , както и ръководещата сглобка:

" Има един политически табиет, който към този момент доста мъчно се съблюдава, това е правилото, че всички са удовлетворени след изборите.  Всички съумяха да се похвалят, само че действителната истина води в друга посока . Има две доминанти, които влияеха върху последните избори в България и те са неизбежни. Едната доминанта е фактът, че  българският политически живот протича под знака на военновременен дневен ред.  Това може би беше последният късмет българските политици да не виждат войната, която е на хоризонта на българския политически живот. Това по-нататък няма да може да бъде. Втората е -  неотклонният и безмилостен крах на българските систематични политически партии . С това е обвързван и печалният факт, че изборната интензивност спада трагично.  Делегитимация на българския политически живот значи разкъсване на българската политическа класа с живата тъкан на обществото. Това е съдбовен резултат. Това следва ".

Анализаторът акцентира упадъка на систематичните партии в страната. 

Голямата българска систематична партия Българска социалистическа партия е в застоялост и не може да се приближи до огромната политическа самодейност в страната , означи той. 

Втората значима партия -  ГЕРБ - в случай че до година не успее да премине на дясноконсервативни релси, евентуално ще се затрие и ще стане част от историята , продължи коментара си Вацев. И добави: 

" Днес ГЕРБ би трябвало да реши не дали и до каква степен е мощна ръководещата коалиция, а през днешния ден ГЕРБ би трябвало да взема решение въпроса - ГЕРБ или Бойко Борисов . ГЕРБ не може без Бойко Борисов, само че не може и с него сега. Това е доста комплицирана задача ". 

Третата систематична партия в крах е Движение за права и свободи , уточни анализаторът. И разяснява: 

" Това е основната причина, заради която  Доган ще мине от задната седалка на колата на мястото на водача . Това следва да стане. Очаквам Доган при първата си поява да пробие тавана на българската русофобия, с цел да се ситуира като водещ в българския политически хайлайф ". 

Под русофобия свикнахме да разбираме елементарен евроатлантизъм, изясни Валентин Вацев. 

Освен упадъка на систематичните партии, се появяват нови леви форми, означи още той. По думите му  " Левицата! " е групировка с бъдеще . Той счита, че  Ваня Григорова има знакова и морална победа

" Ваня Григорова е елементарен социалдемократ от европейски вид. Тя нямаше да бъде позволена до кметското място. Обществото има потребност от лява просвета, незабавно и неотложно - това е основният извод от моралната, символна победа на Григорова ".

Вацев уточни и укрепването на идейното течение на Политическа партия. По думите му те са клон на Американската демократическа партия. Те не могат обаче без Демократична България, добави той.

" Политическа партия е идейно течение, което ще изчезне дефинитивно от живота, когато екипът на Байдън изгуби изборите против Републиканската партия . Те имат още към година.  Ще вършат нищо с непрестанно основаване на учредителен, политически и честен безпорядък в страната.  Те ще добруват идната година, тъй като към година остава до съдбовното събитие - президентски избори в Съединени американски щати ", посочи анализаторът.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл: https://bnr.bg/horizont/post/101906549/doc-valentin-vacev-nie-sme-v-navecherieto-na-otnemane-na-svobodata-na-slovoto 

........

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР