Днес, Ferrari се завърна победоносно в легендарната надпревара 24-те часа

...
Днес, Ferrari се завърна победоносно в легендарната надпревара 24-те часа
Коментари Харесай

24-те часа на Льо Ман 2023: Ferrari сложи край на хегемонията на Toyota

Днес, Ferrari се завърна победоносно в именитата конкуренция 24-те часа на Льо Ман, спечелвайки справедливо успеха и поставяйки завършек на хегемонията на Toyota, която продължи пет следващи години.

Победата на Ferrari през днешния ден е още по-значима и заради обстоятелството, че беше реализирана в юбилейната 100-на годишнина на надпредавата, и че се случи в дебютното за Hypercar кандидата на тима и половин век след преходното сходно достижение в най-елитния вероятен клас.

С крайния триумф в конкуренцията в изданието 2023 година на 24-те часа на Льо Ман могат да се похвали тандемът Алесандро Пиер Гуиди, Джеймс Каладо и Антонио Джовинаци (автомобил #51), които навъртяха общо 342 обиколки на френската писта.

След механически проблеми през миналата нощ, автомобил #50 на тима на Ferrari, с водачи Антонио Молина, Антонио Фуоко и Никла Нилсен, завърши конкуренцията на 5 позиция в общото класиране

От Ferrari показват, че това е десетата последна победа за марката на именитото съревнование, като предходните бяха през 1949, 1954, 1958 и интервала 1960-1965. Общата статистика за марката сочи общо 39 победи.




Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР