Днес европейските депутати ще обсъдят резултата от вота в британската

...
Днес европейските депутати ще обсъдят резултата от вота в британската
Коментари Харесай

Ще се предоговори ли споразумението за раздяла между Брюксел и Лондон?

Днес европейските депутати ще обсъдят резултата от вота в английската столица.

Брекзит би трябвало да стане факт в среднощ на 29 март, след 73 дни. Възможно е Англия да търси предоговаряне на съглашението, само че европейските институции не са на същото мнение. Възможно е Англия да изиска удължение на периода за реализиране на компромис или единомислещо да се откаже от желанието си за овакантяване на Европейски Съюз. Възможен е евентуално и втори референдум.
Британските депутати отхвърлиха договорката за брекзит на Тереза Мей „ Против ” договорката гласоподаваха 432 депутати, 202 се оповестиха „ за ”
Очакван беше неуспеха на Тереза Мей, разяснява евродепутатът Емил Радев. От близо 100 години ръководещата партия във Англия не е събирала такова ниско болшинство, означи той. Това проваляне през вчерашния ден беше предстоящо, имаше редица сигнали, че няма да се одобри съглашението с Европейски Съюз, това отвори доста въпроси. По думите му в Европейски Съюз се готвят за всички сюжети, има спешни ограничения, които се одобряват сега, само че има и вид да се отсрочи брекзит. Това обаче ще сложи редица въпроси, в това число и за изборите за европейски парламент. За момента не се планува де се организират избори във Англия, а това ще обърне всичко, сподели още той.
Вотът за брекзит: Пътищата пред Англия след гласуването на договорката с Европейски Съюз Тази вечер депутатите в Обединеното кралство ще дадат своя глас по най-важния въпрос, с който страната се е сблъсквала от Втората международна война насам
Единственото несъмнено е, че няма нищо несъмнено в цялата обстановка, счита и евродепутатът Момчил Неков. 2016 година беше извършен референдума, оттогава минаха три години. Имаше нови избори и консерваторите изгубиха поддръжка – това значи, че не трябва да се оправдават с този референдум. Има доста разновидности и доста изходи, само че един от най-правилните и да няма брекзит, сподели още Момчил Неков.

По думите на Емил Радев позицията на европейските водачи е твърда и надали ще има предоговаряна не съглашението с Англия. Момчил Неков означи, че Тереза Мей има три дни да предложи проект „ Б”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР