Днес един от най-талантливите и обичани от зрителите актьори у

...
Днес един от най-талантливите и обичани от зрителите актьори у
Коментари Харесай

Рожден ден днес празнува един от най-харизматичните актьори у нас! Познахте ли го?

Днес един от най-талантливите и обичани от феновете артисти у нас чества рожден ден. Ненчо Илчев е роден на 3 май 1972 година в село Момчиловци, Смолянско, видя Sofia24.bg . Той приключва гимзания в родното си място, а по-късно учи за кракто в Медицинския лицей в София. От 1992 година учи актьорско майсторство в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " в класа на проф. Стефан Данаилов.

Завършва сполучливо Академията през 1996 година. От 1997 година е част от актьорската натрупа на спектакъл " Българска войска “. Става прочут в края на 90-те години с присъединяване си в предаването " Спукано гърне “, където е водещ и демонстрира фокуси. След това Ненчо е част от комедийното шоу " Комиците “ по bTV, в което показва скечове с подигравка на илюзионни фокуси. 

Ненчо Илчев се е обучавал при българския илюзионист Мистер Сенко на илюзионно изкуство. През 2003 година се снима в българския филм " Изневяра “. Става доста известен с ролята си на отец Григорий в сериала " Столичани допълнително “ (2011 г.). Участва в доста постановки в разлчини театри измежду които " Ножица-трепач ". 

През 2006 година печели премията " Иван Димов “ за млад артист за ролята му на Габриел Кънчев в спектакъла " Ножица-трепач “ от Бр. Джордан и М.Ейбръмс.

През същата година печели и премия " Максим “ за поддържаща мъжка роля за ролята на Васенка в " По-големият наследник “ от Ал. Вампилов, реж. Николай Ламбрев – Михайловски.

Любовта му към фокусите не стихва и до през днешния ден. 

Ненчо Илчев и брачната половинка му Зорница са женени от 25 години. И двамата са артисти, и двамата са приключили в класа на Стефан Данаилов. Заедно са от първия ден след тяхната  първа среща. Запознали се в една дискотека. Голямата фантазия на артиста е да направи първия музей за илюзионно изкуство в Европа в родното си село Момчиловци. Именно на това място преди десетилетия се е възпламени магичната искра в Ненчо, която е прераснала в същинска пристрастеност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР