Днес е втори февруари, Петльовден! Според преданията Петльовден е свързан със

...
Днес е втори февруари, Петльовден!
Според преданията Петльовден е свързан със
Коментари Харесай

Честит втори февруари на Делян Пеевски и Бойко Борисов!

Днес е втори февруари, Петльовден!

Според преданията Петльовден е обвързван със събирането на най-тежкия за нашия народ налог по време на турското иго – кръвния, взимането на дребни момчета. Легендата гласи, че смела българка скрила сина си и отказала да го даде на еничарите. Те се заканили, че в случай че не го пусне, ще бъде убито. Тогава тя ревнала, че сама ще заколи своето момче, само че не ще им го даде. През нощта майката извела детето надалеч от селото, заклала в среднощ петела на прага на къщата и опръскала с кръвта му навсякъде. Когато сутринта пристигнали наново, турците останали стъписани от постъпката и повече не събирали еничари от селото.

Това е било преди 304 години. Сега ще ви кажа нещо отпреди 4. В първокласна столична постройка, при сериозен предприемач пристигнаха хора на Делян Пеевски и тогавашния готвач на Бойко Борисов. И предложиха да им съобщи бизнеса си. Без пари! Доводът им беше стоманен: “Даваш ни 70 %, а 30 остават за теб. Ти реши кое е по-добре, да имаш 30 % от компания, която печели 10 милиона или да имаш 100 % от компания, която печели 0 лв.!?”. Човекът отсреща обаче не се съгласи и направи като онази майка от турското иго – краткотрайно си закри бизнеса и даде да се разбере, че е подготвен да остане без каквато и да е активност, само че не и да се даде на еничарите! И те повече не пристигнаха при него!

Ето по тази причина да честитим втори февруари на Делян Пеевски! Това е неговият празник, той възроди легенда, която други “турци” сътвориха преди 304 години. Вярно, в ролята на неприятния, само че по кое време е бил в друга?

Това обаче е и празник на хората, които не са се огънали пред могъщото тяло на ДПС-рина, които към момента не разрешават всичко в България да стане негово. И да се превърнем в Свинария. Сигурно им е извънредно тежко. Ако не си предадат бизнеса, стартира да страда цялото им семейство. Както е било едно време – всеки опълчил се на еничарите е бил убиван, а цялата му фамилия заточвана. Ако не е било по-лесно просто да я изколят.

Няма друга страна в света, в която всички, които са против “Свещената свиня”, да са в…съда! Огнян Донев, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Цветан Василев, всички те са с повдигнати обвинявания. На някои от тях подсъдими са даже децата им. Чакат да им пораснат внучетата, с цел да ги вкарат и тях вътре. И всичко това за наставление, за едно на разум на всички тези, които си мислят, че могат да кажат “Не” на Пеевщината!

Да честитим празника и на Бойко Борисов! Той в този момент нехае, само че един ден ще му се наложи да го чества. А този ден ще настъпи, когато Пеевски е смачкал и последните такива като Ганчев, Цветанов, Донев…Тогава страната ще е негова. И ще желае да си я ръководи. Вече като министър-председател, президент или просто султан! И най-вероятно отново ще се сети, че едно време като началник на ДАНС смяташе да арестува Борисов…

Снимка: КАПИТАЛ

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР