Днес е Световният ден на тангото. По този повод днес

...
Днес е Световният ден на тангото. По този повод днес
Коментари Харесай

Световен ден на тангото

Днес е Световният ден на тангото. По този мотив през днешния ден в София е бандонеонът Михаел Долак. Той ще изнесе концерт довечера в Гьоте институт, последван от обичайната Гран милонга.

Концертът ще опише с думи и музика историята на бандонеона, уточни пред БНР Иво Парушев от студио „ Тангерин ", който е измежду уредниците на събитието.

„ Има доста истории и митове. Най-вероятно немски емигранти са го донесли до Буенос Айрес, където той просто е намерил новото си предопределение като главен инструмент на аржентинското танго и своя нов дом.... Когато се появява бандонеонът, някак той пасва като неповторим инструмент, изразяващ душевността на тангото ", описа той в предаването „ Преди всички ".

По думите му тангото е и дует, и двубой. Той уточни и скритите кодове в танца.

Парушев заяви, че за празника са поканили професионална танцьорка и преподавателка от Берлин, която по време на Гран милонгата ще направи проява с българския танцьор Андрей Ненчев.

" Тангото е храна и за душата, и за мисъла, и за интелекта. Всеки търси и намира в тангото това, от което има потребност ", сподели в умозаключение Иво Парушев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР