Днес е рожденият ден на Христо Ботев. За това искам

...
Днес е рожденият ден на Христо Ботев. За това искам
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Взеха ни свободата, а ние, наследниците на Ботев, имаме пълното право да бъдем свободни

" Днес е рожденият ден на Христо Ботев. За това желая да кажа нещо. Мисля, че ние не разбираме какво става. Като оная жаба, дето последователно й стопляли водата и тя се оказала сварена. Така и на нас ни вземат последователно най-вавжното. Кое е то? Парите? Имотите? Измамените фантазии? Не. Според мен най-важното е друго ". Така стартира на Слави Трифонов, оповестено в обществените мрежи. Ето какво сподели още той: 
" Най-важното, което ни вземат, е, свободата. Свободата бе хора. Свободата. Постепенно ни вземат най-голямото благосъстояние, което имаме, което сме извоювали със гибелта на толкоз доста българи, толкоз доста хора. Затварят ни, лимитират ни, не можем да вървим на работа, децата не може да вървят на учебно заведение, в случай че не се имунизираме няма да може да летим и по този начин нататък. Дали го разбираме, мисля, че не доста. Дали го проумяваме - отново не доста. 
Уважаеми сънародници, какво е пишело на знамето на Райна Княгиня? Нали на това учим децата. Пише " Свобода или гибел ". Не е пишело " независимост или живот ". Сега ще си кажете за какво ги споделям тези неща. Казвам ги, тъй като за ония българи тогава, свободата е била по-важна от живота. Така е, това е истината. И поради ония българи в този момент ние сме свободни, имаме свободна страна. Заради тях - тъй като те са го мислили, чувствали. Значи метафорично тогава турците са били епидемологичната конюнктура, те са били пандемията, превзела огромна част от Европа. Ботев с Радецки е нямало по какъв начин да слезе на Козлодуй, в случай че е спазвал разпоредбите на турския действен щаб. А той, нали, е ходил по къщите, да чука за вода, обаче хората не са му отваряли, пък един въстаник му споделил - войводо, пък ти народ си тръгнал да освобождаваш...Но Ботев не е знаел - че народът е бил карантиниран тогава. Карантинирам от личния си боязън.
А Хегел - той е споделил, че хората се стремят към две неща - да живеят и да бъдат свободни. Тия, които избират да живеят, стават плебеи, а тия които избират да бъдат свободни, стават господари. Това ми е мисълта. Да бъдем господари на личната си орис. Ние да решаваме ще оставаме ли у дома, няма ли да стоим, ще се имунизираме ли, няма ли да се имунизираме. Ма те германците живеели затворени и тяхното държавно управление им затворило и децата, и всички щели да ги имунизират. Че те германците знаят ли коя е Райна Княгиня, чували ли са се за Левски, Ботев, Димчо Дебелянов? Свободата е най-важното. Всеки народ самичък да си взема решение какво мисли за личната си независимост. Ние българите имаме безспорното предписание да бъдем свободни. И никой няма право да ни лишава свободата по какъвто и да било мотив. Точка по въпроса ", добави той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР