Днес е празник на дръзновението и смелостта. Да мечтаем за

...
Днес е празник на дръзновението и смелостта. Да мечтаем за
Коментари Харесай

Министър Цеков към студенти: Не се съмнявайте, че малка група смели и умни могат да променят света

„ Днес е празник на дръзновението и смелостта. Да мечтаем за по-добро бъдеще, да се противопоставим на стандартите, да бъдем изобретателни и да придобиваме нови познания, с цел да преодоляваме рисковете и да не се опасяваме да поемаме предприемачески начинания в името на триумфа. Смелостта е качеството, което най-вече ще би трябвало на студентите като бъдещи бизнесмени и държавници ".
С тези думи министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков откри публично новата академична година в Стопанска академия „ Димитър Ценов “ в гр. Свищов. Министърът бе измежду формалните посетители на церемонията, по покана на ректора проф. доктор Марияна Божинова.


„ За мен е изключителна чест и привилегия да ви поздравявам с откриването на новата академична година. Това е огромен празник на духовността и знанието, тъй като началото на всяка нова образователна година е поклонение към познанието. То е най-ценният изобилен запас, с който ние като човечество разполагаме “, уточни пред академичната общественост, студентите и гостите на събитието министър Цеков.


Той означи, че младежите са бъдещето, на което нацията разчита да донесе благополучие и развиване, и да промени България към по-добро.
„ Стопанската академия в Свищов предлага едни от най-интересните специалности в региона на стопанската система. Съвместява опита от историята с най-хубавите достижения от стопанските науки, с цел да ги трансформира в конкурентни тактики, които да ни донесат развиване, посочи още в словото си районният министър. Той прикани студентите да залягат над качественото обучение, което им е най-нужно като бъдещи бизнесмени, ръководители, държавници.


„ Поздравявам ви с избора, който сте създали за образованието си, искам ви здраве, твърдоглавие, да черпите познанието с цялостни шепи. Никога не губете смелостта и дръзновението да мечтаете. Никога не се съмнявайте, че дребна група смели, умни и решителни хора могат да трансформират света. Защото това е всичко, което е променяло света ", акцентира още районният министър.
Андрей Цеков връчи и специфични награди на първокурсниците, признати да следват с най-голям триумф във висшето образователно заведение. Димитър Игнатов и Моника Табакова - двамата първокурсници, признати с оптималния бал от 30 точки, получиха от министър Цеков книгите - „ Конкурентното преимущество на нациите “ и „ Конкурентна тактика: Техники за разбор на промишлености и съперници “ на Майкъл Портър.
Специална премия от министъра на районното развиване и благоустройството получи и вицешампионката от Световната купа по шах в Баку - Нургюл Салимова, която от тази година следва маркетинг в образователното заведение.


След церемонията министър Цеков и проф. доктор Марияна Божинова откриха новоизградения Център за новаторски просветителни технологии в постройката на университета, в който студенти и преподаватели ще имат достъп до редица приложения за цифрово образование.
Министър Цеков прегледа и музея на академията, и остави обръщение за поколенията, подписано на персоналното бюро на Димитър Ценов. Той сервира и цветя пред паметника на огромния български бизнесмен, дарил средства за създаване на висшето учебно заведение.
Сред формалните посетители на събитието бяха още националният представител Йордан Терзийски, регионалните шефове на Велико Търново и Бургас - Ивайло Здравков и Пламен Янев, изпълнителният шеф на Националната организация по приходите – Румен Спецов, кметът на община Свищов Генчо Генчев и други

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР