Днес е празник и на майката, защото на този ден

...
Днес е празник и на майката, защото на този ден
Коментари Харесай

Д-р Георги Стаменов: Когато замразим яйцеклетките, те стават вечни


Днес е празник и на майката, тъй като на този ден Богородица получава положителната новина, че ще стане майка. В предходните епохи се е считало, че главната функционалност на всяка жена е да се омъжи и да има деца. Сега нещата са разнообразни - тя би трябвало да потърси реализация, да откри постоянен сътрудник, а това не е толкоз лесна задача в днешно време.

Можем ли да си обещаем майчинство – тематиката разяснява доктор Георги Стаменов, водещ специалист по репродуктивна медицина и интернационално приет експерт по минимално инвазивна гинекологична хирургия.

„ Докато идвах насам, едно бебе сега се раждаше в болничното заведение. Колегите приключваха с раждането, а пък друго се беше родило през нощта. Животът продължава. През последните дни дадохме и доста вяра и хубави вести на хората, че ще станат родители. Има сполучливи процедури. Имаше обаче и неприятна вест – за неоплодени яйцеклетки. Лошото и положителното вървят ръка за ръка, те са неразделни “, сподели доктор Георги Стаменов.

„ Когато слагам ембриони, се стоварвам от всичко. Свалям от себе си телефони и всевъзможни други неща, Имам две минути, в които желая безпределно доста да се съсредоточа, да изчистя главата си от всевъзможни неприятни мисли. Когато държа ембрионите в ръцете си, моментът е неповторим, вълшебен “, показа още той.

„ Забременяването по-късно става по-трудно, тъй като яйцеклетките стават по-малко и са с по-лошо качество. Съвсем разбираемо е да се отсрочва майчинството. Човек желае освен да роди дете, само че и да има добра основа, в която да го отглежда и добра вероятност. Трябва да подкрепяме процеса родителството да бъде тогава, когато би трябвало да се случи, а не тъй като би трябвало “, уточни доктор Стаменов.

„ Замразяването на яйцеклетки е отлична опция една жена да запази бъдещето си и бъдещата си репродукция. Това дава опция детето да се случи, когато дамата пожелае, а не тъй като застарява и макар че не е срещнала подобаващ сътрудник “, добави още той.

" Когато замразим яйцеклетките, те стават безконечни ", уточни експертът.

Какво още разяснява доктор Георги Стаменов - чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР