Днес е обявен за неучебен ден в ОУ Св. Св.

...
Днес е обявен за неучебен ден в ОУ Св. Св.
Коментари Харесай

Неучебен ден в училище в Девин, заради повреден покрив от ураганния вятър

Днес е разгласен за неучебен ден в ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в девинския квартал " Настан ". Причината е в последствията по покривното пространство на постройката, в резултат на ураганния вятър в събота вечерта, оповестява кметът на община Девин Здравко Иванов.

" Днес няма да учат, защото има много счупени прозорци и има заплаха да паднат керемиди от покрива. Имаме нанесени вреди на обществени здания главно на детските градини и учебните заведения в Грохотно и Настан ", добави Иванов.

От Община Девин се надяват през днешния ден да се обезопаси региона и от на следващия ден да се възобнови образователният развой, като ще продължи ремонта на покрива на учебното заведение, който е бил реновиран единствено преди месеци. По информация на Иванов, всяка пета къща в квартала е има някакви вреди от бурята. По - съществени са провалите в към 4 къщи в „ Настан “.

Днес, засегнатите семейства ще бъдат посетени и от чиновници на Агенцията за обществено подкрепяне, които ще опишат вредите и вероятно ще се премине по процедура за изплащания на компенсации.

На този стадий Община Девин е подкрепила редица семейства със строителни материали.

Заради естественото злополучие няколко обитаеми места в общите Девин, Борино и Баните бяха дълги часове без ток. Електричеството бе прекратено поради скъсани електропроводи, в резултат на паднали дървета. Щети от бурята има и в региона на Борино и Триградското дефиле.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР