Днес депутатите имаха намерение да създадат всички постоянни комисии. Те

...
Днес депутатите имаха намерение да създадат всички постоянни комисии. Те
Коментари Харесай

Айде малко по-сериозно. Никой не си тръгва от работа в 3 часа

Днес депутатите имаха желание да основат всички непрекъснати комисии. Те обаче съумяха да гласоподават единствено една от тях - тази по бюджет и финанси. Неин ръководител стана Петър Чобанов (ДПС).

Основният проблем се оказа разпределението на зам.-председателските места. Продължението на дебата остана за на следващия ден като точка първа.

От " Продължаваме промяната " бяха срещу отлагането на дебата за на следващия ден.

" Айде малко по-сериозно. Три дни предходната седмица си губихме времето. Сега в 3.00 ча. ще си губим времето у дома ".

Това съобщи Асен Василев.

" Никой български жител не си потегля работа в 3.00 ч. ", сподели и Кирил Петков.

По принцип постоянните пленарни съвещания на Народното събрание не престават до 14.00, само че днешното бе удължено с концепцията да бъдат основани всички комисии. В последна сметка то бе прекъснато към 15.00.

След 14.00 обаче по предписание заседават парламенатарните комисии, тъй че депутатите не си потеглят от работа тогава. Днес консултациите не престават и след края на съвещанието.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също посочи, че комисиите не би трябвало да се бавят, поради приемането на бюджета и законите. Според нея десетина комисия са безспорни.

" Какво си мислите, ще подхвърлим на Корнелия Нинова обществената комисия и тя ще си мълчи ", сподели Нинова.

Упрекът й бе към Десислава Атанасова (ГЕРБ), която, съгласно Нинова, първо споделила, че има съгласие по десетина комисии. Самата Атанасова изясни, че неразбирателставата са се получили в последния миг, на влизане в залата.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов сподели, че неговата групировка не е взела участие в диалога за противоречиви или безспорни комисии. Той упрекна останалите партии, че са водили диалози отвън председателския съвет.

" Няма председателски съвет единствено на част от партиите, това не е правилно ", съобщи Иванов.

С смяна в правилника Народното събрание сътвори непрекъсната комисия по конституционни въпроси. В нея ще вземат участие представители на всички парламентарни групи на паритетен принцип - по двама от група.

В предишния парламент също бе основана сходна комисия, единствено че краткотрайна, с ръководител Христо Иванов. Тя обаче по този начин и не проработи, защото ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " отхвърлиха да вземат участие в нея.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР