Днес Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен природен

...
Днес Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен природен
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен газ до 2034

Днес „ Булгаргаз “ ще разгласи търгове за доставка на полутечен природен газ за ноември, декември, за цялата 2023 година и дълготраен от 2024 година до 2034 година, съобщи изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева на брифинг в енергийното министерство.  

Тя акцентира, че задачата е да вземат участие допустимо най-вече компании, с цел да се реализиран най-хубавите ценови нива.  

По думите ѝ се възнамерява и присъединяване в годишния търг за 2023 година за слотове и потенциал за регазификация на терминала в Ревитуса, Гърция.

„ Той евентуално ще се организира през октомври. Паралелно с това водим диалози за обезпечаване на спомагателни
слотове за 2023 година и на терминалите за полутечен природен газ в Турция “, добави Златева.

„ От през днешния ден се отстранява неефективната процедура да се договарят танкери без търг, без да се знае кой и по какъв начин дефинира доставчика и цената. Все въпроси, които вие по този начин и не задавахте “, разяснява президентът Румен Радев.

„ Булгаргаз разгласи три типа открит търг. Така се прави. Не е решение да се търси месец за месец, както беше до момента “, сподели още той.

Той акцентира, че не може да се търсят решения месец за месец, а стратегическо партньорство с дълготраен небосвод, което ще повлияе безспорно и на цените на втечнения газ за тази година. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР