Днес бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и негови съмишленици

...
Днес бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и негови съмишленици
Коментари Харесай

Цветанов официално учредява партията си

Днес някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и негови съидейници ще учредят публично политическа партия " Републиканци за България ".

Събитието е с начален час 13ч. Вече има стотици заявки за участие в новата партия, заяви самият Цветанов. Основна част от тях са някогашни членове на ГЕРБ, кметове, регионални координатори и депутати, написа Епицентър.

Принципите, които " Републиканци за България " ще отстоява са: тъждество, разцвет, либерализъм и правов ред, оповестиха от пресцентъра на партията.

Сред главните цели на партията са гарантиране на гражданските права на територията на Република България и Европейския съюз, обезпечаване на равни благоприятни условия за всички хора, повишение на качеството на живот и обезпечаването на опция за ускорено икономическо развиване на обособените райони.

Политическа партия " Републиканци за България " ще реализира задачите си с всички демократични средства и способи, оповестяват още уредниците.

Преди седмица Цветанов показа инициативния комитет за основаване на новата му партия " Републиканци за България ". Той се състои от 89 члена и в него влизат някогашният ръководител на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от Българска национална телевизия Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.

Цветанов добави, че нарежда плана си в център-дясно, разгласи за приоритет евроатлантическата посока на развиване на страната. Увери, че новата партия няма да е лидерска и няма да е съсредоточена към един човек, " както е било до момента в политическите планове в България ".

  " Един план, който би трябвало да отстоява евроатлантическите полезности, евроатлантическата посока, един план, който да даде опция за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни - да бъдем дружно и да няма това опълчване, което следих през всичките тези години, участвайки интензивно в политиката ", съобщи Цветан Цветанов.

 

В учредителната декларация, прочетена от Горан Благоев, се показва още, че " в този момент България се ръководи без ясна визия за дълготрайно развиване " и се приканва за " прекъсване на опълчването и търсене на диалогичност ".
 

В изявлението си в петък някогашният ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветанов насочи тежки обвинявания против досегашните си сътрудници. По думите му ГЕРБ е предала всички полезности. Той добави, че ръководещите се готвят да употребяват целия държавен запас, с цел да манипулират изборите и досегашните си сътрудници, че обслужват ползите на Движение за права и свободи.

Последва мълниеносен отговор от Менда Стоянова и от пресцентъра на ГЕРБ. Стоянова попита за какво Цветанов не е напуснал партията по-рано, откакто не е бил склонен с полезностите й. И го упрекна в тоталитарност. А по-късно от пресцентъра на ГЕРБ споделиха, че всяка дума на Цветанов би трябвало да се подлага на подозрение.

В събота в размяната на реплики се включи и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. „ Всички в Политическа партия ГЕРБ сме мощно учудени по какъв начин един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов огромен покровител, поддържа възможен длъжностен кабинет и митингите против държавното управление и твърди, че може да има изборни операции ”, сподели ръководителят на Народно събрание.

Според нея е неприемливо да приказва неприятни неща „ за досегашните си сътрудници, които той персонално е управлявал и подкрепял. Да хвърляш тиня по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-хубавият старт на нов политически план ”.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР