Днес бившият нападател на Левски и националния отбор Пламен Гетов

...
Днес бившият нападател на Левски и националния отбор Пламен Гетов
Коментари Харесай

Пламен Гетов на 63

Днес някогашният нападател на " Левски " и националния тим Пламен Гетов чества своя 63-ти рожден ден.

Роден на 4 март 1959 година в град Сунгурларе, той стартира кариерата си в " А " група през 1978 година в " Спартак " (Варна). След това играе за малко в различен варненски отбор - " Белослав ". Става известен от престоя си в " Спартак " (Плевен), където се подвизава от 1979 до 1988 година През есента на 1988 година играе за ЦСКА, преди да премине за три сезона в португалския " Портимонензе ". Завръща се в България през сезон 1991/1992 година, в който носи екипа на " Етър ". През лятото на 1992 година приема поканата на техническия шеф на " Левски " Андрей Желязков и идва на " Герена ". Изиграва необикновен сезон със синята фланелка и съвсем самичък прави " Левски " първенец през 1993 година
 Бивш
Бивш " наследник " любим: Очаквам този път Левски да се показа по-добре в дербито

" Обичам Левски и неговите почитатели "

Взема присъединяване във всички 30 турнирни срещи и вкарва 26 гола. Десет от попаденията му през сезона са осъществени от фаулове, като в историята на клуба няма различен състезател с такова достижение в границите на един сезон. Ненадминат занаятчия на статичните положения и един от най-хубавите реализатори на директни свободни удари в цялата история на българския футбол. През 1993 година е разгласен за голмайстор, най-хубав и най-техничен състезател в шампионата. Стрелец номер 1 на " А " група и през сезон 1984/1985 година с екипа на " Спартак " (Плевен).

След като напуща " Левски " през лятото на същата година, играе още за " Шумен ", " Черно море ", " Шавеш " (Португалия) и още веднъж в " Спартак " (Плевен). За националния тим на България има 26 мача и 4 гола. Участва на международното състезание в Мексико през 1986 година След края на спортната си кариера е началник в " Спартак " (Плевен), а няколко клуба, измежду които " Черноморец " и " Лудогорец " го взимат на работа, с цел да образова играчите им да извършват директни свободни удари.

" ПФК Левски " честити празника на Пламен Гетов и му пожелава здраве и доста триумфи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР