Dnes.bgЖеланията за второ класиране на се пренареждатУчениците, класирани по първо

...
Dnes.bgЖеланията за второ класиране на се пренареждатУчениците, класирани по първо
Коментари Харесай

Гимназиите приемат документи след първо класиране до 16 юли

Dnes.bg

Желанията за второ класиране на се пренареждат

Учениците, класирани по първо предпочитание след първия стадий на класирането в гимназиите след седми клас, се записват в учебното заведение, в което са признати. Училищата ще одобряват документи за записване на 12, 15 и на 16 юли - от 8.00 до 18.00 часа.

Ако възпитаник не се яви, мястото му не се резервира и се афишира като свободно за втория стадий на класирането, припомнят през днешния ден на учениците и на техните родители от Регионалното ръководство на образованието /РУО/ в София-град.

Вчера излезе първото класиране за банкет в гимназиите след седми клас в цялата страна, като подаването на заявките за него за първи път беше напълно електронно - посредством електронна платформа.

Учениците, които са класирани по второ или по последващо предпочитание и не са задоволени от класирането си на първия стадий, следва да подадат в учебното заведение, в което са класирани, заявление за присъединяване във втория стадий на класирането - в същия период /до 16 юли/.

Желанията не се пренареждат и претендентът може да се класира на втория стадий единствено на по-предно свое предпочитание или на това, на което е признат на първото класиране, разясняват от РУО.

И осведомят, че некласираните по нито едно предпочитание на първия стадий на класирането възпитаници, вземат участие автоматизирано във втория стадий на класирането и не е належащо да подават заявление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР