Днес бе пуснато движението по тръбата в посока Варна на

...
Днес бе пуснато движението по тръбата в посока Варна на
Коментари Харесай

Отвориха тунел Витиня към Варна, затварят го към София

Днес бе пуснато придвижването по тръбата в посока Варна на тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус ", оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Това стана, откакто отрасловият министър Николай Нанков инспектира обекта и откри доста положително качество на осъществявания ремонт. Освен тунела реорганизация претърпя и мостовото оборудване директно след него.

На 25 септември обаче - незабавно след края на трите почивни дни, ще бъде затворена за ремонт тръбата за София и оборудването преди тунела, прецизираха от министерството. Движението на леките коли и на транспортните средства до 10 т ще бъде трансферирано в двете посоки в обновената тръба за Варна. Тежкотоварните камиони над 10 т ще продължат да минават по наложителния обходен маршрут през Ботевград.

Целта е ремонтните действия на " Витиня " да завършат до края на ноември и през зимата по автомагистрала " Хемус " да се пътува без ограничавания от строителни действия. Очаква се този период да бъде изпълнен, защото тръбата към София е ремонтирана преди към 10 години и е в доста по-добро положение.

 1980522

Новите ремонтни действия плануват ремонт на старите осветителни тела и на носещата структура, монтаж на нови осветителни тела и структурата за тях и захранващи кабели; създаване на нова електроснабдителна система на осветлението, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. Тръбата за София ще бъде и с нова светофарна апаратура, променливи пътни знаци и т. н.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР