Днес Българската национална телевизия в лицето на генералния директор Константин

...
Днес Българската национална телевизия в лицето на генералния директор Константин
Коментари Харесай

БНТ и Aлбанската РТШ подписаха меморандум за разширяване на сътрудничеството

Днес Българската национална телевизия в лицето на генералния шеф Константин Каменаров и Aлбанската социална телерадиокомпания РТШ (Radio Televizioni Shqiptar) в лицето на генералния шеф Тома Джелчи подписаха меморандум за разширение на съдействието сред публичните медии на двете страни.


Меморандумът е израз на политиката на Българска национална телевизия за разширение на интернационалното съдействие със специфичен акцент върху връзките в границите на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ). На подписването участва и Ванеса О’Конър - шеф за връзки с членовете на ЕСРТ.

Българска национална телевизия в ролята си на социална медия интензивно е ангажирана с поддръжката в региона на културата и образованието на българските малцинства отвън рамките на страната. Република Албания включи българите, живеещи там, в “Закона за отбрана на националните малцинства в Република Албания ” през 2017 година

На 28 януари 2019 година за първи път по “Втора стратегия ” на РТШ прозвучаха вести на български език, с което публично бе маркирано започването на постоянно 30-минутно предаване, предопределено за българското национално малцинство в страната.

Българска национална телевизия даде свои медийни артикули и взаимната продукция с Министерството на образованието и науката „ Аз изучавам български ”, която ще бъде в помощ на нашите сънародници в Албания за проучването на актуалния български език. Българска национална телевизия изрази също по този начин своята подготвеност да предложи квалификационна стратегия за сътрудниците от българската редакция на РТШ.

Националната телевизия е и основател на обществено ангажираната акция “Прозорец към родината ” за събиране на образователни пособия и художествена литература, част от които към този момент бяха дарени на представители на българското малцинство в регионите на Мала Преспа, Гора и столицата Тирана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР