Днес България има страхотен шанс, но тя е изправена и

...
Днес България има страхотен шанс, но тя е изправена и
Коментари Харесай

Асен Агов: България има страхотен шанс, но и предизвикателства, идващи от Изток

Днес България има страховит късмет, само че тя е изправена и пред провокации, които идват от Изток. Това съобщи журналистът и политик Асен Агов, който показа първата си книга " Добър вечер дами и господа! Бягството на България към свободния свят ", съобщи БГНЕС.

" Фалшивите и манипулирани вести, отводът от свободата на самите жители на Русия е това, което трови атмосферата през днешния ден. Не обвинявам руснаците, а Кремъл и техните управници ", уточни Агов.

Според него всичко това се отразява в нашия живот. " Лошото е, че има и слушатели в България. Пожелавам на тези хора да помислят малко какво е належащо на България ", съобщи журналистът.

Асен Агов е един от обичаните български телевизионни публицисти директно след 10 ноември 1989 година Заедно с Нери Терзиева те са Екип 2, който води централната емисия на Българска национална телевизия " По света и у нас ". Тогава новините не престават повече от час и не омръзват на хората. Милиони фенове всяка вечер са в очакване на своите любимци. В една от излъчванията Агов за първи път произнася " Добър вечер дами и господа! ", което през днешния ден считаме за изцяло обикновено, само че тогава към момента е общоприето " другарки и приятели ".

Да правиш вести по това време беше на първо място голяма отговорност, спомня си Агов и прибавя, само че " ние си гледахме работата и не мислехме за нея ". " Имахме строги правила. Никога да не представяме нещата единствено от една позиция, да има две гледни точки, само че те да се опират на обстоятелствата, а не на тайните теории. Успявахме да убедим хората с нашите вести. Ние сложихме началото на свободната телевизионна публицистика ", показа той.

Дебютната книга на Асен Агов е адресирана към младото потомство, родено след 2000 година

С нея той насочва следното обръщение към днешните млади, които не знаят какво е тоталитаризъм и празни магазини: " Искам да им кажа, че България има страховит късмет. Този късмет е извоюван от родителите на тези, които са родени след 2000 година Той е извоюван от жителите, които обичат свободата. България има страховит късмет и те би трябвало да бъдат в тази България, само че преди този момент би трябвало да научат историята, тъй като тя е доста трагична в продължение на доста години ".

В " Добър ден дами и господа!.. " Агов споделя освен историята на прехода, само че и тази на своята фамилия - шест генерации от Съединението до наши дни. Неговите предшественици първоначално са били близки до Стефан Стамболов и Димитър Петков, и двамата министър-председатели, и двамата покосени от убийци в центъра на столицата.

" Асен Агов произлиза от семейство, което има памет. Неговите предшественици са хора, които имат наличие в българския публичен живот. Той има въображение, само че не си измисля. Асен споделя доста безапелационно обстоятелствата от историята на България. Той е меродавен, тъй като разказът му е на демократ ", сподели историкът Веселин Методиев, който показа книгата.

На премиерата участваха редица български общественици, учени и политици. Сред гостите бяха проф. Михаил Неделчев, Екатерина Михайлова, Атанас Атанасов, Елена Поптодорова, Нери Терзиева, Богдана Карадочева, Стефан Димитров и други Водещи на събитието бяха публицистите и сътрудници на Агов Милена Милотинова и Милен Цветков. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР