Днес американският актьор и режисьор Том Ханкс навършва 67 години!

...
Днес американският актьор и режисьор Том Ханкс навършва 67 години!
Коментари Харесай

5 незабравими роли на Том Ханкс

Днес американският артист и режисьор Том Ханкс навършва 67 години! Той е роден през 1956 година в Калифорния и е притежател на две награди " Оскар " и четири " Златен глобус ".  

Ханкс е любим на критиците и постоянно трогва обществото със своите жестове – купува кафе машина за публицистите в Белия Дом, откакто вижда, че нямат такава. По-късно даже я сменя с по-нов модел! Потребители в обществените мрежи постоянно споделят истории с него – по какъв начин платил сметката на масата до неговата, по какъв начин отишъл на изявление в американското радио KCRW и забелязал, че килимът в студиото е замърсен, по тази причина оставил чек за нов. По време на фотосите на „ Ангели и демони “ в Рим пък артистът забелязал, че в Пантеона има женитба, само че булката нямала компаньон. Тогава Том прекъснал снимачния развой и я придружил до олтара.

Том Ханкс има десетки функции във филми, телевизионни продукции и театрални постановки. Кариерата му стартира от телевизионни поредици като " Щастливи дни " и " Семейни връзки ", само че артистът бързо се ориентира към киното. С комедията " Голям " той печели необятна известност, както и първа номинация за " Оскар ". Познаваме го като чаровния Дейвид Баснър в „ Нищо общо ” (1986), Сам Болдуин в „ Безсъници в Сиатъл ” (1993), болният от СПИН Андрю Бекет във „ Филаделфия ”(1993), а поради ролята си на капитан Джон Милър в „ Спасяването на редови войник Райън ” (1998) получава Награда за особени заслуги към обществото –  най-голямото самопризнание за цивилни от Военноморските сили на Съединени американски щати. Ето и още 5 незабравими превъплъщения на артиста.

„ Форест Гъмп “ (1994)

Ханкс играе Форест Гъмп – благо момче с умствена назадничавост. Докато пораства, всички се отнасят към него с неуважение и даже личните му родители не имат вяра, че ще стане нещо от него. Но те не помнят, че за благополучен живот не е необходим безукорен разум, а огромно и положително сърце. Именно сърцето на Гъмп го води на невероятни завършения, като го среща даже с Краля на рокендрола и с президента. Трогателната история за силата на човешкия дух печели общо 38 награди, от които и 6 награди " Оскар ". Една от тях е на Том Ханкс за най-хубава мъжка роля.



И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР