Днес, 9 март, приключва окончателно срокът за обществено обсъждане на

...
Днес, 9 март, приключва окончателно срокът за обществено обсъждане на
Коментари Харесай

Последен ден: Става ли платената любов законна в България?

Днес, 9 март, завършва дефинитивно срокът за публично разискване на новата Концепция за наказателна политика за интервала 2020 – 2025 година.
Основното предложение в концепцията е да отпадне правото на пожизнен затвор без подмяна, само че един параграф в нея в действителност предлага легализиране на платената обич по избор. Става въпрос за следната част от концепцията: " В Наказателния кодекс съществуват редица сформира на закононарушения, които са изгубили приложимостта си заради развиването на публичните връзки. Така да вземем за пример член 225 инкриминира спекулативната търговия, като даже планува дипломиран състав на закононарушението, в случай че деецът е бил осъден по административен ред за нарушаване на Закона за битка със спекулата, който е анулиран още през 1999 година Практически е невероятно и реализирането на съставите на закононарушения по член 226 поради присъщата на съвремието независимост на частната самодейност. Обективната оценка на тези незаконни сформира, както и неналичието на повдигнати обвинявания по тях, обосновават нуждата от тяхната цялостна декриминализация.

Съществуват и други сформира на закононарушения, които заради спецификата на контролираната от тях материя или заради градивния си недостатък са на практика неприложими. Прилагането им следва да бъде преосмислено, като бъдат декриминализирани или прередактирани за задачите на правораздаването ".
В записка под линия са даден образци що е то " градивен недостатък " – член 275, алинея 2; член 313а; член 321а; член 329. Именно член 329 е този, съгласно който по Наказателен кодекс може да се преследва проституцията – от позиция на жриците на любовта. Въпросният член 329 гласи: " Пълнолетно работоспособно лице, което дълготрайно време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови приходи по забранен или аморален метод, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с пробация ". Точно формулировката " получава нетрудови приходи по забранен или аморален метод " отразява приходи от проституция.
Практиката демонстрира, че по този текст жрици на любовта не влизат в пандиза – нормално минават с пробация, в случай че бъдат хванати в крачка. Според книгата " Организираната престъпност в България: пазари и трендове " на Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД), в която се цитират данни от далечната 2003 година, изнесени пред Народното събрание от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов, по българските автомагистрали тогава е имало 109 места, където се събират жрици на платената обич. Съвсем обособена категория са така наречен ВИП компаньонки – все по-често те се търсят по интернет. А под прикритието на салони за масаж де факто работят доста обществени домове.
Разбира се, трафикът на хора за проституция си остава преследван от закона. По създание принудата да правиш секс срещу волята ти е закононарушение и в действителност единствено по този начин има действителна интервенция на закона. Един от знаковите случаи по повод " трафик на хора " за полови услуги беше с мъжа на известна с ролята си в хитовия сериал на Българска национална телевизия " Под прикритие " Ирена Милянкова – припомнете си историята в този материал!
Още: " Предложение: Да отпадне доживотният затвор без право на подмяна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР