Днес 70-годишен юбилей празнува един от най-големите български футболисти –

...
Днес 70-годишен юбилей празнува един от най-големите български футболисти –
Коментари Харесай

Славният Георги Денев: Повечето българи са злобни, прогониха най-големия футболист

Днес 70-годишен празник чества един от най-големите български футболисти – Георги Денев. Sportal.bg се свърза с Кучето, с цел да му честити празника. С фланелката на ЦСКА именитият състезател записва над 250 мача и става петкратен първенец на България. Той е идолът на алените ентусиасти през 70-те години, като е прочут неповторимият случай, когато пред колата му на Орлов мост се хвърля бъдещият международник в армейския клуб Илия Илиев. " Кралю, не отивай при тези ", моли се Илийката на Денев, откакто е чул, че любимецът е пред трансфер в Левски. Кучето е част от славния тим на ЦСКА, детронирал европейското чудовище Аякс през 1973 година През същия сезон звездата бележи гол в мрежата на Сеп Майер за успеха на ЦСКА над устремилия се към КЕШ Байерн. Денев е единственият български футболист, желан от международния исполин Реал Мадрид.

" Вярно е, че имах предложение от Реал Мадрид. Техният треньор ми сподели, че ще се грижи като наследник за мен, само че в тези години беше невероятно да отида в Мадрид. Искаха ме и от Байерн, само че не отидох по същата причина. Най се гордея с купите и купите, които завоювах с ЦСКА. Играх и на международно състезание.

През цялото време обаче усещах злоба, завист. Такъв народ сме, за жал. При нас по този начин е било постоянно, не можем да избягаме от това нещо, на Балканите сме. Повечето българи са злобни.

Виждате какво се случва и с най-големия български футболист Христо Стоичков (бел. авт. – през 80-те години публиката на ЦСКА назовава Ицо с прякора на Денев – Кучето, като и до през днешния ден носителят на " Златната топка " е именуван по този начин в своя роден Пловдив). Нямаме различен като Стоичков, само че го наскърбяват, завиждат му и той рядко се прибира в България. Това е тъпо!

Дали вардя фланелката на Бари Хулсхоф от Аякс? Пазя, вардя. Всички неща са при мен – купи, медали, фланелки. Бяхме заплашителен тим! Бъдете здрави и се пазете ", съобщи Кучето пред Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР