Днес 5 декември 2017 г. минен ловец Цибър се завърна

...
Днес 5 декември 2017 г. минен ловец Цибър се завърна
Коментари Харесай

Минен ловец „ЦИБЪР” се завърна от задгранично плаване

Днес 5 декември 2017 година минен ловджия „ Цибър ” се завърна в Пункт за базиране Варна от присъединяване в годишното обучение с интернационално присъединяване на противоминните сили на Военноморски сили на Република Турция „ NUSRET 17 ”.

Екипажа на кораба бе поздравен за сполучливо изпълнените задания от заместник-началника на Щаба на Военноморски сили капитан І сан Венцеслав Димитров.

По време на учението, което се организира в Сароски залив и североизточната част на Егейско море, се организираха противоминни дейности – свързани с осъществяване на търсене, систематизиране и подриваване на на практика морски мини, а също и противоминно тралене от противоминните кораби.

Бяха отработени също и дейности свързани с отразяване на асиметрични и въздушни закани на море. Бяха изпълнени епизоди за сглобеност на екипажите, свързани с морската процедура. Такива са буксировка на развален кораб; ръководство на кораба при щета на рулевото устройство и енергетичната установка; приемане и предаване на леки товари на ход и тактическо маневриране.

По време на „ NUSRET 17 ” екип от щаба на флота сертифицира минен ловджия „ Цибър ” според условията на стандартите на НАТО, належащо за военноморски единици, които са декларирани за присъединяване в задачи и интервенции водени от НАТО.

В учението, с изключение на Турция, участваха: Втора непрекъсната военноморска група кораби на НАТО, където взе участие и базов миночистач „ Шквал ”, противоминни кораби и групи за заличаване на морски мини от Военноморски сили на Англия, Гърция, Италия и щабни офицери от Военноморски сили на Румъния, Словения, Катар и Туркменистан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР