Днес, 30 септември 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив образува

...
Днес, 30 септември 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив образува
Коментари Харесай

Ужас! Вижте подробности от наказателната акция на футболни хулигани срещу гейове и лесбийки под тепетата

Днес, 30 септември 2020 година, Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно произвеждане по отношение на зародилия случай в Цар Симеоновата градина  в гр. Пловдив на 27 септември 2020 година, при който по първични данни група малолетни лица замеряли с яйца и обиждали хора с друга полова ориентировка. 

Разследването се води за причиняване на лека телесна щета по ксенофобски и хулигански подбуди  - закононарушение по член 131 алинея 1 т. 12 вр. член 130 алинея 2 от Наказателния кодекс, за което е планувано наказване до 1 година " отнемане от независимост “ или " пробация “.

В хода на осъществената по случая предварителна инспекция, в интервала от 27 до 30 септември 2020 година, под управлението на Районна прокуратура – Пловдив и с помощта на чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив , са били снети пояснения от над 50 лица – участници в случая и очевидци. Проведена е преписка с  Регионалния инспекторат по образованието - гр. Пловдив , на който е предоставена информация за участниците в случая и учебните заведения, в които те учат за осъществяване на беседи с педагогическите съветници и психолозите към образователните заведения.

До момента е открито, че на 27 септември 2020 година, към 17,10 ч., на тел. 112, е бил получен сигнал за нападателни младежи, към 30 на брой, които се придвижвали в гр. Пловдив , от площад " Съединение “ в посока към Цар Симеоновата градина. При координирани дейности сред чиновници на Общинска полиция “ – Пловдив и Второ районно управление (на МВР) на МВР  – Пловдив , местопроизшествието било посетено и след инспекция по случая било открито, че два дни по-рано, в обществените мрежи, специфична група малолетни лица се уговорили   да подхващат дейности против други лица, които те определяли като " гейове “. За тази организация знаели и лицата, против които били ориентирани дейностите.

Участниците и в двете групи авансово се подготвили, като си били закупили яйца и брашно, а някои от девойките, определяни като " лесбийки “, носели със себе си и дървени пръчки – точилки, с които имали желание да се защитят от вероятно нахлуване, защото в обществените мрежи авансово е имало предизвестие към групата лица -  ЛГБТ, да не излизат на този ден в градината " за тяхна персонална сигурност “.

Около 16 часа огромна група малолетни момчета, определящи се като почитатели на ФК " Ботев “, се събрали в парк Бунарджика, купили си яйца от хипермаркет в гр. Пловдив , и се отправили към Цар Симеоновата градина, където към този момент се намирала групата девойки с друга полова ориентировка.

Около 17 часа двете групи се срещнали в градината.  Те почнали взаимно да се замерят с яйца и кестени, както и да си насочат обиди. По първични данни, едно от девойките от групата с друга полова ориентировка било уцелено с бутилка минерална вода, а на друго били нанесени плесници от нападателите. При идването на чиновници от Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пловдив , нападателите се разбягали.   

В хода на към този момент формираното досъдебно произвеждане, следва осъществяването на редица следствени дейности – разпити на очевидци, събиране на доказателства, в това число записи от видеокамери, правене на сложни психични и психиатрични експертизи. В най–скоро време следва да бъдат известени всички локални комисии за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните за взимане на отношение, както и да бъде извършена преписка с отдел " Закрила на детето “. Работата по случая продължава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР