Днес, 30.11.2020 г., Окръжна прокуратура – Русе предяви обвинение на

...
Днес, 30.11.2020 г., Окръжна прокуратура – Русе предяви обвинение на
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри подробности за повдигнатото ново обвинение на Пламен Бобоков

Днес, 30.11.2020 година, Окръжна прокуратура – Русе предяви обвиняване на Пл. Б. по досъдебно произвеждане за незаконно държане на археологически обекти, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

По формирано досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура в дома на Пл.Б. в Русе е било осъществено претършуване и изземване, при което са открити и конфискувани 50 броя археологически обекти – 48 броя върхове на стрели от желязо и 2 броя върхове на копие от желязо. Материалите за тях са отделени и са изпратени по подготвеност на Окръжната прокуратура. На 09.11.2020 година Пл. Б. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе. Взета му е мярка за неотклонение „ Подписка “.

По досъдебното произвеждане е направена съдебно-археологическа експертиза. От заключението й е видно, че конфискуваните предмети са движими културно-археологически полезности. На 10.11.2020 година Пл. Б. е бил постоянно свикан да се яви на 23.11.2020 година за предявяване на обвиняване. По негова молба и защото бранителят му е бил подложен под карантина, предявяването е било отсрочено за 30.11.2020 година



Действията по следствието не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Русе.



За закононарушението, за което Пл.Б. е притеглен като обвинен, законът планува наказване отнемане от независимост до 6 години и санкция от 3000 до 15000 лв., като съдът може да наложи и конфискация до ½ от имуществото на отговорния и отнемане от права. Според закона предметът на закононарушението се лишава в интерес на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР