Днес, 29 януари 2024 г., в Заседателната зала на Ректората

...
Днес, 29 януари 2024 г., в Заседателната зала на Ректората
Коментари Харесай

Русенският университет тържествено изпрати китайската преподавателка Ху Юен от Класна стая „Конфуций“

Днес, 29 януари 2024 година, в Заседателната зала на Ректората на Русенския университет се състоя празненство по изпращането на китайската преподавателка Ху Юен. Последните повече от 4 години Ху Юен прекара в русенската Алма Матер, като учител по китайски език и просвета към Класна стая „ Конфуций “ на университета.

На тържеството участваха доцент доктор Десислава Атанасова – заместник-ректор по интернационализация и информационна политика в мандат 2020-2023 година и сегашен заместник-ректор по научноизследователската активност и доцент доктор Галина Иванова – новоизбраният заместник-ректор по интернационално съдействие на Русенския университет.

От името на ректора на Русенския университет проф. доктор Пламен Кангалов на Ху Юен беше връчен признателен адрес за нейния извънреден принос за популяризирането на китайския език и просвета измежду академичната общественост и жителите на град Русе.

Ху Юен сърдечно благодари за топлото отношение и ежедневната поддръжка от управлението на университета и сподели, че постоянно ще пази Русенския университет в сърцето си.

След отпътуването на Ху Юен, нейното място ще бъде заето от новата китайска преподавателка Лиу Саолин, която към този момент е в Русе и приготвя своята активност към класна стая „ Конфуций “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР