Днес, 23.06.2022 г., в деловодството на Народното събрание бяха внесени

...
Днес, 23.06.2022 г., в деловодството на Народното събрание бяха внесени
Коментари Харесай

АОБР: В НС припознаха исканията ни за енергийни компенсации за бизнеса. Отменяме протеста на 28 юни

Днес, 23.06.2022 година, в деловодството на Народното събрание бяха импортирани два законопректа за промени в Закона за държавния бюджет (вх. №47-254-04-242 и вх. №47-254-04-244), посредством които депутати от Политическа партия, ГЕРБ и Българска социалистическа партия са припознали оферти на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

Очаква се до края на деня да бъдат подадени още законодателни оферти от страна на други политически сили. С оглед настоящата обстановка АОБР анулира планувания за 28 юни протестен протест.

Това

Внесените проектозакони, както и предложенията на АОБР целят да се регламентира дълготраен механизъм за компенсиране на небитовите енергийни консуматори за свръхвисоките цени на ел. силата до отпадане на основанията за това.

Действието на съществуващия механизъм за отплата изтича в края на м. юни 2022 година, като не са препоръчани или признати гаранции за продължаването му през втората половина на годината, а казусът със свръхвисоките енергийни цени продължава да съществува, което слага под риск конкурентоспособността на предприятията и задълбочава инфлационните процеси.

Във връзка с горното, членовете на АОБР изричат признателност към вносителите на законопроектите и показват очакване, че и останалите народни представители ще ги поддържат в пленарната зала.

АОБР приканва членуващите в АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ компании да проследят деликатно гласуването на цитираните нагоре проектозакони, да си създадат съответните заключения за отношението на обособените политически сили към българския бизнес и на тази база да вземат решение кого да поддържат на евентуалните нови парламентарни избори.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР