Днес, 2 декември, Google почита Жорж Сьора. Това е виден

...
Днес, 2 декември, Google почита Жорж Сьора. Това е виден
Коментари Харесай

Google почита пионера Жорж Сьора – човекът, променил завинаги хода на модерното изкуство

Днес, 2 декември, Гугъл уважава Жорж Сьора. Това е изтъкнат френски художник, който е бил прочут със своите присъщи техники за изобразяване, по-късно придобили известност като поанлизъм и дивионизъм.

Неговите произведения съумяват да трансформират вечно хода на модерното изкуство.
Днес Гугъл Doodle отбелязва Лотфи Заде
Днес Гугъл Doodle уважава Лофти Заде. Той е академик, занимаващ се с компютри, с азербайджански корени. По-голямата част от живота си обаче...

Жорж Сьора е родом от Париж, Франция. Той е роден на 2 декември през 1859 година. За разлика от доста други художници, той е имал опцията да израсне в заможно семейство и да получи положително обучение. Бил е в влиятелна институция за изящни изкуства École des Beaux-Arts.

Докато още е изучавал другите техники, Сьора се е разочаровал от университетските обичаи. Именно това го подтиква към основаването на собствен личен жанр, прочут като поантилизъм или дивионизъм.

Един от неговите безконечни шедьоври е картината „ Един неделен следобяд на остров Ла Гранд Жат — 1884 година ”. Когато я рисува, той е едвам на 26 години.

Сьора е човек, съумял да повлияе доста върху образната просвета. Неговите произведения съумяват да вдъхновят безчет актьори по целия свят - бродуейски мюзикъл, блокбъстър филм и други!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР